Kategoriat
Kotimaa

Lehden joulukalenteri 5.12.: Verotoimistojen vähäisyys huolettaa syrjäseutujen ihmisiä

(NASARET) Useimpien ihmisten mielestä hallintopalvelujen keskittäminen vain suurimpiin kaupunkeihin sekä maakuntakeskuksiin uhkaa syrjäseutujen asukkaiden tasa-arvoa. Monista kylissä ei ole enää edes postikonttoria, verotoimistosta nyt puhumattakaan.
”Valitettava tosiseikka on se, että monien monien ihmisten pitää kulkea hyvinkin pitkiä matkoja hoitamaan jokapäiväisiä raha-asioitaan. Palvelujen puute kurjistuttaa pieniä kuntia ja vähentää niiden houkuttelevuutta asuinpaikkana”, kritisoi Kuntaliiton erityisasiamies Kunto Näkkileipä.
Näkkileipä kertoo esimerkkinä, että erään puusepän piti äskettäin kulkea satojen kilometrien matka kotikunnastaan Nasaretista aina Betlehemiin asti veroasioitaan hoitamaan. Kaiken kukkuraksi hänen oli kuljetettava mukanaan raskaana olevaa vaimoaan. ”Hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua”, kertoi Näkkileipä päätöksen taustoista.
”Tällainen peli ei vetele. Tilanne on riistäytynyt niin vakavaksi, että siitä on tullut tasa-arvokysymys. Valtion on katsottava peiliin ja ryhdyttävä toimiin, ettei Suomesta tule pian vain muutaman menestyvän kunnan ja satojen kurjistuneiden syrjäkylien maa”, vaatii Näkkileipä.

Read previous post:
Nuorten miesten sperma huonontunut

(SUOMI) Nuorten suomalaismiesten siemennesteen laatu on huonontunut nopeasti. Selvityksen mukaan alle 20-vuotiaiden siemenneste on 30-45 prosenttia pahemman makuista kuin kymmenen...

Close