Kategoriat
Kotimaa

Lehden joulukalenteri 2.12.: Itäisten maiden viisaiden miesten viisumiongelmat jatkuvat

(HELSINKI-VANTAA) Poliisi on pidättänyt Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuneet kolme ulkomaista miestä, jotka matkustivat ilman passeja tai viisumeita. Miehet kutsuvat itseään tiettävästi nimityksellä ”kolme itäisten maiden viisasta miestä”. Poliisi epäilee, että kolmikko on lähtöisin jostakin Lähi-idän maasta, ja on saapunut Suomeen Itä-Euroopan kautta.
”Näitähän on nähty. Tullaan tänne ilman mitään passeja tai viisumeita ja sanotaan vaan että ollaan jotain viisaita miehiä itäisiltä mailta. Kultaa ja mirhamia ja jotain suitsuketta, hassista liekö, kassit täynnä. Elintasopakolaisia taitavat olla koko sakki”, kertoi komisario Seppo Herodes.
Viranomaisten mukaan miehet ovat kertoneet tulleensa maahan vain pikavisiitille tapaamaan jotakuta ”Jeesusta”, mutta Herodes uskoo miesten harrastavan salakuljetusta ja maahan päästyään anovan heti turvapaikkaa. Kolmikko kiistää syytökset jyrkästi.
”Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle”, väittää kolmikon jäsen, joka sanoo nimekseen vain Melkior.
”Ja otimme toisen tien ja menimme eri teitä omalle maallemme”, selittivät puolestaan Kaspar ja Baltasar kolmikon outoa reittivalintaa.
Tapaus on parhaillaan maahanmuutto- ja tulliviranomaisten käsiteltävänä. Luultavinta on, että miehet käännytetään maasta nk. pikamenettelyn turvin. Jos heidän vetoomustaan aletaan käsitellä pidemmälti, heidät siirrettäneen lentokentän turvasäilöstä johonkin pakolaiskeskukseen tai vaihtoehtoisesti Katajanokalle.
Suojelupoliisi tutkii, onko kolmikolla yhteyksiä al-Qaida-ryhmittymään.

4 vastausta aiheeseen “Lehden joulukalenteri 2.12.: Itäisten maiden viisaiden miesten viisumiongelmat jatkuvat”

Jos kultaa vaan on tarpeeksi, niin saavat kyllä ostettua tarvittavat paperit. Heidän viisauttaan osoittaa se että eivät menneet etsimään neitsyttä Ruåtsista.

Luvattuun maahan tähtäämisen suhteen näyttää kyllä siltä, että sihti on ollut aikalailla hukassa.

Olisivat nyt edes diplomaattipassit ostaneet jostain.
Kuulemma Venäjän lähetystöstä saa sellaisia – muiden palveluiden ohessa…

Pakolaiskeskuksia Suomessa ole. Nimi on vaihtunut vastaanottokeskukseksi.

Read previous post:
Lehden joulukalenteri 1.12.: Joosefille ja Marialle sama lapsilisä kuin muillekin

(BETLEHEM) Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (nsdp) vastustaa ajatusta, jonka mukaan Joosefille ja Marialle pitäisi maksaa suurempaa lapsilisää kuin naapurin...

Close