Kategoriat
Kotimaa

Lehden joulukalenteri 1.12.: Joosefille ja Marialle sama lapsilisä kuin muillekin

(BETLEHEM) Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (nsdp) vastustaa ajatusta, jonka mukaan Joosefille ja Marialle pitäisi maksaa suurempaa lapsilisää kuin naapurin kuningas Herodeksen perhelle vain heidän heikomman tulotasonsa takia.
”Ei tule kuuloonkaan. Rikkaiden halu lisääntyä heikkenisi, ja jatkossa lapsia synnyttäisivät vain köyhät kaikenmaailman talleissa ja tölleissä ja maa täyttyisi pienituloisista. Kuka sitten enää demareitakaan äänestäisi?” ihmetteli ministeri.
Hyvänä puolena tallisynnytyksissä hän mainitsi kuitenkin sen, että tällöin lapsen todennäköisyys saada vaikeita allergioita pienenee huomattavasti.
Mönkäre ei taivu lapsilisäbonukseen edes siksi, että syntyvä lapsi olisi juutalaisten kuningas ja Herramme poika, Messias. ”Ei tasa-arvoisuuteen perustuvassa yhteiskunnassa voida lähteä siitä että joku saa enemmän fyrkkaa jos sattuu olla Jeesus”, äimisteli ministeri.
Ministeri huomautti, että mahdollista on, että Maria voi hakea yksinhuoltajakorvausta, koska hänen mukaansa lapsen ”huoltajuuskysymyksen kanssa on vähän niin ja näin, koska isä on poikansa ilmeisesti hyljännyt, mikä traagisesti tullaan kyllä pääsiäisen korvilla näkemään”.
Itä-Suomen hovioikeus on alkanut tiettävästi käsitellä asiaa. Odotettavissa on, että voiton vie se, joka osaa taitavimmin manipuloida mediaa.

Read previous post:
Valtio luopuu varallisuudesta vuoteen 2006 mennessä

(KÄLVIÄ) Suomen valtio on päättänyt luopua varallisuudestaan vuoteen 2006 mennessä. Päätös on osa tupon syntymisen jälkeen päätettyä veroratkaisua. Ensimmäisessä vaiheessa...

Close