Kategoriat
Kotimaa

Valtio luopuu varallisuudesta vuoteen 2006 mennessä

(KÄLVIÄ) Suomen valtio on päättänyt luopua varallisuudestaan vuoteen 2006 mennessä. Päätös on osa tupon syntymisen jälkeen päätettyä veroratkaisua. Ensimmäisessä vaiheessa lakkautetaan varallisuusvero, jonka jälkeen valtion hallussa oleva varallisuus ulkoistetaan tehokkuuden lisäämiseksi.
”Valtiolla oleva varallisuus on suurelta osin tyhjäkäytössä. Kun se siirretään tehokkaaseen yksityisomistukseen, varallisuus alkaa tuottaa selkeästi paremmin”, valotti päätöksen taustoja valtiovarainministeri Antti Kalliomäki (ns.dp).
Varallisuusveron poistolla puolestaan halutaan Kalliomäen mukaan antaa se signaali, että hallitus on tarpeen vaatiessa valmis tekemään kaikkensa, jotta hyvätuloiset eivät joutuisi kärsimään nälkää. ”Hyvätuloisten köyhyys on valtaisa ja piiloteltu ongelma maailmassa, mutta me Suomessa emme pelkää tarttua näihin vaikeisiinkaan sosiaalisiin kysymyksiin”, Kalliomäki totesi. Hän muistutti, että useilla suurituloisilla ei edes ole työpaikkaa, joitakin johtokunta- ja hallituspestejä lukuun ottamatta.

Yksi vastaus aiheeseen “Valtio luopuu varallisuudesta vuoteen 2006 mennessä”

Asia hoituu perustamalla yksityinen omaisuudenhoitoyhtiö Mandrilli jonnekin Kongon veroparatiisialueelle. Osakkeet omistaa tietenkin Antti Kalliomäki (ns.dp) eri bulvaanien kautta, järjestelyjen yksityiskohdat on hoitanut Peter Fyrkman taitavasti kiven sisästä.

Read previous post:
Naiset, lapset, orvot, köyhät, rammat vahvoilla tupon jälkeen

(HELSINKI) Tulopoliittisten neuvottelujen tässä vaiheessa näyttää siltä, että tuloksesta on eniten hyötyä naisille, lapsille, orvoille, köyhille ja rammoille. "Niiltä, joilla...

Close