Kategoriat
Kotimaa

Lehden joulukalenteri 21.12.: Kyrenius vastustaa suurläänien pilkkomista

(JÄMIJÄRVI) Syyrian maaherra Kyrenius vastustaa poliittisessa keskustelussa loppuvuodesta esiintyneitä ajatuksia nykyisten suurläänien pilkkomisesta taas pienempiin yksiköihin. Esillä on ollut mm. massiivisen kokoisen Länsi-Suomen läänin osittaminen, mitä Kyrenius pitää kaikinpuolin heikkona ajatuksena.
”Ei käy päinsä. Me maakuntien satraapit olemme yhteistuumin päättäneet, että kun kerran näin isot maat on kerran saatu, niistä ei luovuta. Ei nyt ruveta miksikään vitun tuuliviireiksi”, Kyrenius toteaa.
Kyrenius uhkaa tarpeen tullen puolustavansa lääninsä suvereenisuutta asein. Kysymykseen oman nimensä vaihtelevasta kirjoitusasusta legaatti suhtautuu kuitenkin välttelevästi.
”Jos ei nyt mentäisi siihen”, Kyrenius yrittää. Miksei mentäisi?
”Silloin pitäisi taas kerran sanoa, miten perseelleen koko kieliasun uudistus Ison Kirjan osalta meni. Kas kun kaikki juhlallisuus tekstistä on nyt karsittu, niin paljastui, että koko eepos on tyylillisesti kuin huonon kirjallisuuden seuran antologia”, Kyrenius, tai vaihtoehtoisesti Quirinius, manaa.
”Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jo fraktuurasta luopuminen oli paska ajatus”, hän päättää.

Read previous post:
Lehden joulukalenteri 20.12.: Mars ottaa Jeesuksen hylkäämän joulun juhlapäiväkseen

(MYKENE) Tiedot Jeesuksen päätöksestä olla viettämättä kuluvana vuonna syntymäpäiväjuhliaan ovat saaneet lukuisat muut jumaluudet kiireen vilkkaa varaamaan joulua omiin nimiinsä....

Close