Kategoriat
Kotimaa

Kuntaliitto esittää työttömyyden ratkaisuksi töitä

(TURENKI) Kuntaliitto esittää, että Suomea vaivaava työttömyys voitaisiin ratkaista antamalla työttömille töitä. Mullistavan ajatuksen isä, suunnittelujohtaja Reijo Vuorento, pitää ajatustaan toki radikaalina, mutta sanoo siitä saadun mm. ulkomailla hyviä kokemuksia.
”Lähes sataprosenttisesti käy niin, että kun työtön saa töitä, hän ei enää ole työtön. Tietenkin on jotain poikkeustapauksia”, Vuorento toteaa asiantuntevasti.
Vuorento huomauttaa, että töissäkäyvät työttömät ovat yhteiskunnan kannalta huomattavasti hyödyllisempiä kuin sellaiset, jotka vain istuvat kotona. Hänen laskelmiensa perusteella myös yhteiskunnan saama veropotti kasvaa.
Ideanikkarin arkku ei vielä tähän hämmentävään esitykseen ehdy. Vuorento paljastaa Lehdelle aikovansa vuodenvaihteen jälkeen esittää ratkaisuksi valtion velanhoitoon lisärahan painamista.
”Yleisesti tunnettu tosiasia on se, että velanmaksuun tarvitaan rahaa. Jos sitä ei satu olemaan, sitä on tehtävä lisää.”

2 vastausta aiheeseen “Kuntaliitto esittää työttömyyden ratkaisuksi töitä”

Tuodaan Kongosta kaikki mandrillit ydinsodan uhan alta pois tänne. ja kaikki työttömät palkataan hoitamaan niitä. Lammaslaumaksi naamioituneet tiedustelijayksilöthän ovat viihtyneet erittäin hyvin; näin saadaan yksi eläinlaji pelastettua, työttömyys hävitettyä ja bruttokansantuote kasvaa kohisten.

Fiktionaalinen työttömyyden täydellinen poistuminen loisi taas lisää työttömiä, kun huipputärkeissä viroissa istuvilla täteillä ei olisi enää ketään, joita uhakailla karensseilla. Nämä yleensä ilman ammattia olevat keski-ikäiset, pääasiassa epäviehättävät naiset astusivat työttömiksi työttömien tilalle.

Read previous post:
Lehden joulukalenteri 19.12.: Herodes kiistää tyranniasyytökset

(SYRAKUUSA) Juudean hallitsija ja juutalaisten vasallikuningas Herodes kiistää jyrkästi häneen julkisuudessa kohdistetut diktaattorisyytökset ja uhkaa nostaa kunnianloukkaussyytteen, ellei maininnan tehnyt...

Close