Kategoriat
Kotimaa

Itsenäisyyspäivänä ei Kuokkavierasjuhlia

Jyväskylän Nihilistiliitto julistaa
ammattimielenosoittajien lakon. Matti Mäkinen kieltää
kaiken.

Kansanedustajat ja muut silmäätekevät saavat tänä vuonna kulkea rauhassa presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Taksikuskienkin ajot sujuvat huoletta, sillä juhlapäivän työrauhaa häirinneet kuokkavierasmielenosoitukset loppuvat näillä näkymin. Tapahtuman pitkäaikainen pääorganisaattori Jyväskylän Nihilistiliitto julistaa itsenäisyyspäiväksi ammattimielenosoittajien lakon.
”Työnseisauksen perusteet ovat ilmeiset. Työnantajaosapuoli, tässä tapauksessa mm. Attac, Maan ystävät, Oikeutta eläimille, Aseistakieltäytyjäliitto, Vasemmistonuoret, Vihreät Nuoret ja Opiskelijat, Suomen kommunistinen puolue, Anarkistinen Toiminta ja mitä näitä nyt onkaan, eivät ole suorittaneet edellisvuosien mielenosoituksista palkkoja”, Nihilistiliiton pääepäluottamusmies Matti Mäkinen ilmoittaa.
Jyväskylän Nihilistiliitto on jättänyt lakkoilmoituksen kutsuen koko maan ammattimielenosoittajat lakkorintamaan. Lakko kestää koko itsenäisyyspäivän seisauttaen vallankumoustuotannon Senaatintorilta Kauppatorille. Mäkinen vetoaa mielenosoittajien ammattiylpeyteen: ”Ellei palkkaa heru, niin parempi vetää kalsarikännit kotona kuin lähteä hankkimaan jokavuotista flunssaa.”
Nihilistiammattilaisten tehtävät ovat vaihdelleen tuiki tavallisen apaattisen demottamisen lisäksi lumipallojen heittelemiseen, taksien naarmuttamiseen, turkissomisteisten kansanedustajarouvien herjaamiseen, autoliikenteen tukkimiseen sekä poliisien pamputtamiseen. Toimeksiantojen tilaajijna toimineilta kansalaisjärjestöiltä ei ole kuitenkaan kuulunut sovittuja palkkioita. Mäkinen korostaa, että kyse ei ole töiden laiminlyömisestä. Nihilistiliiton tehokkuus sai vain vähän aikaa sitten lain vahvistuksen
eduskunnan hyväksyttyä niin sanotun naamiaiskieltolain.
Mäkinen tähdentää, että Nihilistiliiton lakossa on tarkkaan ottaen kysymys lakon lakosta. Liiton markkinastrategian mukaisesti kuokkavierastapahtumaa kehitettiin varsinkin viime vuosina ”yhteiskunnallisena lakkona”.
”Nyt ei auta kuin panna lakko lakkoa vasten”, Mäkinen reflektoi. Liiton itsenäisyyspäivän taktiikkana on vanha kunnon kieltämisen kieltäminen. ”Tässä joudutaan kyllä kieltämättä ristiriitaiseen tilanteeseen”, Mäkinen pohtii dilemmaa.
Nihilistiliitto haluaa kiinnittää lakollaan laajemminkin huomiota osa-aikaisen työvoiman kasvavaan käyttöön mielenosoitusalalla. Mäkisen mukaan kansalaisjärjestöt kiristävät alan työehtoja teettämällä mellakat prekariaatilla.
”Tämä niin sanottu prekariaatti ei ole hyvä juttu”, Mäkinen kiteyttää.

Read previous post:
Jeesus tippui Diili-kilpailusta

"You're crusified!" julisti Donald 'Pontius' Trump ja osoitti Jeesusta (JERUSALEM) Diili-ohjelmassa koettiin eilen yllätys, kun yksi kilpailun ennakkosuosikeista tippui jatkoon...

Close