Kategoriat
Yleisönosasto

Ei Kyrenius vaan Quirinius

Hyvä toimitus,
luin joulukalenteristanne kirjoituksen ”Keisari Augustus lupaa isoja veronalennuksia” (Lehti 4.12.2004) ja hätkähdin. Toimittaja oli käyttänyt Syyrian maaherrasta vanhahtavaa muotoa ’Kyrenius’, vaikka jo pitkään Suomen kirkoissa on tämän edesmenneen legaatin nimi kirjoitettu muotoon ’Quirinius’.
Kysynkin, oliko tämä muotovalinta tarkoituksellinen ja jos oli, niin kenen etua tällaisella vääristelyllä halutaan ajaa? Uskon, että kirkossa käytäisiin nykyistä enemmän, mikäli toimittajat tuntisivat näissä asioissa vastuunsa. Positiivisia vaikutuksia kansantaloudelle voimme vain arvailla.
Täten kutsun Lehden johtoportaan maanpuolustuskurssille. Mikään ei suorista ja rehtiytä ajatusmaailmaa niin kuin tammikuun pakkanen, 7.62 RK -62 ja pakkiruokailu. Opetamme myös kertasingon käyttöä ja ihmisystävällistä miinoitusta.
Vai kuuluuko Lehden toimituskuntaan kenties kommunisteja ja lättäjalkoja?
ystävällisin terveisin,
Erkki Rakko
reservin yliluutnantti
Alahärmä

Yksi vastaus aiheeseen “Ei Kyrenius vaan Quirinius”

Menisiköhän Lehden toimituksen jako kommunisteihin ja lättäjalkoihin ns. Nykäsen käyrää mukaillen fifty-sixty?

Read previous post:
Britit voittivat Rumin kansakunta -kilpailun karsinnat Euroopassa

(DOUARNENEZ) Yhdistyneitten kansakuntien esteettinen valiokunta päätti varhain lauantaiaamuna, että britit ovat Euroopan rumin kansakunta. Kamppailu maltalaisten kanssa oli tiukka, mutta...

Close