Kategoriat
Ulkomaat

Bam, Darfur, Afganistan, Irak, Tshetshenia ja Afrikka toivovat myös lisäapua

(ESIMERKIKSI DARFUR) Muiden muassa Bamin kaupunki Iranissa, Darfurin alue Sudanissa, Tshetshenia, Irak, Afganistan ja koko Saharan eteläpuolinen Afrikka toivovat, että Aasian suurmaanjäristys auttaisi höllentämään suomalaisten lompakkoja myös heidän hätänsä suuntaan.
Alueet muistuttavat yhteisessä julkilausumassaa, että jatkuvat aseelliset konfliktit, nälänhätä, taudit, luonnonmullistukset, talousongelmat ja muut vitsaukset vaativat niiden rajojen sisäpuolella jatkuvasti tuhansia uhreja, joiden auttamiseen niillä itsellään ei ole tarpeeksi varoja. Kansainvälisen yhteisön lupaamat suuret avustussummat ovat toistaiseksi antaneet odotuttaa itseään.
Yhteisen kampanjan alku ei kuitenkaan vaikuttanut turhan lupaavalta. ”Mikä Bam? Kuka Darfur? Oliko siellä Ellen Jokikunnas tai Sauli Niinistö? Taitavat olla jotain hasbeen-juttuja viime viikolta”, pohti suomalainen media ihmeissään.
Myös asiantuntijoilta kroonista hätää kärsivien alueiden vetoomus saa kritiikkiä osakseen.
”Kuulkaas nyt. Ei kukaan ole kiinnostunut jonkun värivirheellisen hädästä jossain paikassa, johon edes Tjäreborg ei lennätä. Hankkikaa sinne pari puolijulkkista ja upottakaa ne johonkin lampeen – tai kuka tahansa, kunhan se on valkoinen – niin rahaa alkaa virrata”, neuvoo avustuskoordinaattori, tohtori Livingstone.

4 vastausta aiheeseen “Bam, Darfur, Afganistan, Irak, Tshetshenia ja Afrikka toivovat myös lisäapua”

Kyllä me hoidetaan Darfurin alue ihan lopullisesti, kunhan ulkopuoliset eivät sekaannu asiaan.

Asiaa! Tälläistä mustaa huumoria ja kritiikkiä tarvitaan. Kukaan ei vaan tajua, että joka päivä maailmalla kuolee kymmeniötuhansia ihmisiä. Mutta eihän niille apua voi antaa koska niissä maissa ei ollut Aki Sirkesaloa tai Sauli Niinnistöä.
BULLCRAP!

Jos muistokynttilää haluaa polttaa ja suruliputtaa, kyllähän sen voi tehdä ihan vapaasti. Mutta sitten sitä olisi tehtävä johdon- ja oikeudenmukaisuuden nimissä joka ikinen päivä, eikä silloin kun korkeammalta istuimelta Mäntyniemestä tulee käsky.
Yhteispakkosureminen on falskia, vastenmielistä, ja todennäköisesti uhrien muiston pilkkaa.
”Kuolleet haudatkoon kuolleensa” sanoi Jeesus Nasaretilainen.

ja ku se ’yläkeran ukko’ onnistui just poikansa synttäripäivänä tunnelman pilaamaan, johan siin meni monella uskovalla pulla väärään korvaan, ja rahapussin nyörit aukes helpommalla.

Read previous post:
Kaikki hauska kielletty toistaiseksi maanjäristyksen takia

(SUOMI) Hallitus, ulkoministeriö sekä muut viranomaistahot ovat päättäneet virallisesti kieltää toistaiseksi kaiken hauskanpidon koko maasta, jotta Aasian suurmaanjäristyksen suremiselle ja...

Close