Kategoriat
Ulkomaat

Aasian suurmaanjäristys: Ruotsalaiset taas suomalaisia edellä

(COLOMBO) Suomessa vallitsee syvä epäusko ja pettymys Kaakkois-Aasiaa koetelleen suurmaanjäristyksen jäljiltä. Tiistaina tuhoalueelta kantautuneet tiedot, joiden mukaan kateissa olisi jopa satoja suomalaisia, mutta peräti tuhansia ruotsalaisia, koettelevat lujasti kansallista itsetuntoa.
”Käykö meille aina näin? Taasko ruotsalaiset varastavat meiltä ikioman kansallisen traumamme, ja taas aivan kolmannen erän viime sekunneilla? Estonian jo menetimme, nytkö on vielä tämäkin koettava?”, tiivistää tunnelmia kansallisen itsetunnon ytimessä porkkalalainen kalastaja Gunnar Bärlund.
Kansakunnan masennusta syventää entisestään se, että norjalaisetkin ovat listoilla suomalaisten edellä. Vaikeassa tilanteessa kansalaisten ja median syyttävä sormi on asettunut osoittamaan ulkoministeriötä.
”Ministeriö toimi kriisissä taas ihan päin persettä. Sen olisi pitänyt heti tapanina ilmoittaa, että Aasiassa on kuollut ainakin miljoona suomalaista. Eivätpä pääsisi ruåtsalaiset taas elvistelemään”, moittii Kadun Mies.
Viimeisimpien tietojen mukaan Intiassa kuolonuhrien määrä saattaa yltää useisiin kymmeniin tuhansiin, mutta ei taida olla tuttuja joukossa, joten mitäpä niistä.

2 vastausta aiheeseen “Aasian suurmaanjäristys: Ruotsalaiset taas suomalaisia edellä”

Jos edellinen artikkeli olikin vielä mustaa huumoria, tässä sen sijaan on hyvin onnistunutta, purevaa kritiikkiä mediaa kohtaan. Etenkin viimeinen kappale oli hersyvä. Hatunnosto.

Tämä on mainiota, tiedostavaa huumoria. Lisää tällaista. Toivoaksemme seuraavaa humanitääristä katastrofia ei tarvitse kauaa odottaa, jotta voimme nauttia hauskasta verbaalista ilottelustasi.
”Hersyvä” on juuri oikea sana kuvailemaan sanailuasi!
Hyvä!

Read previous post:
Useita alligaattoreita menehtyi suurmaanjäristyksessä

(TAMIL NADU) Kaakkois-Aasiaa kohdanneen suurmaanjäristyksen järkyttävä kuolonuhrien määrä jatkaa edelleen kasvuaan. Avustusjärjestöjen ja viranomaisten arvioiden mukaan katastrofi on vaatinut jo...

Close