Kategoriat
Pääkirjoitus

Äänestä vuoden 2004 paras artikkeli

Me täällä Lehdessä olemme ylpeitä siitä, että ensimmäinen toimintavuotemme lähestyy päätöstään. Liikevaihtomme on nelinkertaistunut, likviditeettejä on tullut lisää ihan perkeleesti ja osinkoja on jaettu apinoiden selkänahoista repimällä perustajille niin, että kohtapuoleen voimme listautua Helsingin pörssiin.
Sitä odotellessa toivoisimme, hyvä Lukija, että auttaisit meitä olemaan kehittymättä. Me täällä Lehdessä tiedämme, että jatkuva kasvu on ainoa tapa pysyä leivän syrjässä kiinni. Olemme kuitenkin valinneet omaksi strategiaksemme kehittymättömyyden, sillä osakkeenomistajiemme näkemyksen mukaan suomalaista typeryyttä ei voida korvata kiinalaisella idiotismilla ainakaan lähivuosien aikana. Sillä tunnustettava se on, että kiinalaisen pelkohan se tätäkin projektia ajaa.
Kerro siis meille, mikä oli mielestäsi Lehden tärkein, mieleenpainuvin, parhain artikkeli vuonna 2004.
Voit lähestyä toimituksen postiapinaa joko kommenttilooran tahi sähköpostin välityksellä. Korkeasti koulutettu apinajoukkomme lajittelee mielipiteet asianmukaisesti ja yrittää olla sotkemasta niihin kovin paljon ulostetta. Eniten ääniä saaneen artikkelin tulemme uusimaan suurella kohulla ja vakuuttelemaan, että kyse on jotenkin tärkeästä asiasta.
PS: Ensi vuoden puolella seuraa ensimmäinen Lehti-uudistus. Siitä lisää joskus toiste, nyt minun on mentävä tiputtamaan aivoni lattialle.

45 vastausta aiheeseen “Äänestä vuoden 2004 paras artikkeli”

Kyllä se Brunilan raportista kertova uutinen oli kaikista paras. Ihan oikeesti. Hyvää työtä pojat ja tytöt!

Se ”pessimistien kesäjuhlat peruttu” sai jopa tyttöystäväni hymähtämään jutulle. Se oli aika paljon se.

Artikkeli eli ei niin Vaalikone 2004. Sitä paitsi sen kysymykset olivat parempia kuin kaikkien muiden lehtien ja kanavien vaalikoneet yhteensä. Oikeesti. Aikuisten oikeesti.

Ääneni menee artikkelille ”Euroopan lomaparatiiseja 1 – Katynin metsä” päivämäärällä 17.7.2004. Siinä oli munaa.

Jaahas. Minun suosikkini oli:
22.6.2004
“Siitä saatana vielä tulee mies”
Ei lasten tarvitse olla ilman tekemistä, vaan heitä voi rakastavasti ohjata hyväksi tietämänsä harrastuksen pariin. Tässä isä vielä toimii hyvänä roolimallina perilliselleen, osoittaen perisuomalaista jämäkkyyttä.

Ehdottomasti juttu Radio Novan uusituista soittolistoista!

Lehden raportointi 9.10.2004 Jobin kärsimyksistä oli esimerkillistä journalismia!

Uutinen missä Ollilalle ja Korkmanille kasvoivat torahampaat. Erityisesti nauratti Raimo Sailaksen vapaaehtoinen lausunto jutun lopussa. Hieno mies, Sailas, ja hieno lehti.

Lehti 59 vuotta sitten: Suomi tahtoo pommin saa ääneni.
“PUMM! PUMM! Saa-ta-nans!”

Pitkään harkittuani, asiaa pohdittuani, ja lehden artikkeleita selattuani tulin lopulta siihen tulokseen, että lehden uutisointi aiheesta ”Jeesus tippui diili-kisasta” vei ääneni. Tai siis annan ääneni sille.

(9.10.2004) Lehti 862 ekr: Jumalan vedonlyöntiongelma maksoi miehen terveyden

Lehden suuresta artikkelikasasta lienee mahdotonta poimia parasta, mutta ainakin artikkelin Barroson superkomissaareista, Wolwerinesta ja Teräsmiehestä pitää nostaa esille.

Ääni pessimistien (vai oliko se ihmisvihaajien eli misantropien?) juhlien peruuntumiselle.

8.8.2004 oli ikimuistoinen uutispäivä. Tällöin saimme lukea Radio ”helvetissä tämä soi taustamusiikkina” Novan soittolistatiivistyksestä. Itku ja nauru purskahtivat ilmoille yhtäaikaisesti.

Ehkä kenties kuitenkin kaikkein paras oli 27.10.2004 päivätty artikkeli ”Jörn Donner ei muista olleensa ehdolla kunnallisvaaleissa”.
Lisäksi kunniamaininnat jo muiden ehdottamille Novan soittolistalle ja Aatos Erkko puhui -artikkeleille.
Eversti Killhard Fuckhead olisi Teistä ylpeä!

Antaisin tunnustusta ennemmin konsepteille kuin yksittäiselle artikkelille – koko kesäjuhlasarja oli mainio, jos suosikki pitää nimetä niin ”Megalomaanien kesäjuhlille odotetaan miljardiosanottoa”. Myös Suuren Chthulhun marssittaminen esiin eri yhteyksissä (vaikkapa BumtsiBumin juontajana) on kertakaikkiaan hykerryttävää, ja Vaalikone tämän muodottoman uhan vaikutusvallan kulminaatio. Pitäkää ylhäällä hyvää työtä!

”Supo tutkii jedi-mestari Yodan natsimenneisyyttä” kyllä järkyttävä paljastus oppi-isäni historiasta oli. Vallan uskoni Voiman valoisaan puoleen järkkyy. Sanajärjestyksenikin häiriintynyt tästä on…

Tsunamiuutisointi kokonaisuudessaan. Niin hyvää että pitäisi kieltää.

”Jumalan vedonlyöntiongelma maksoi miehen terveyden”. Tuolle menee minunkin ääneni.
Myöskin ”Väkivalta lopetti vittuilun” oli hauska artikkeli.

Jaa-a…Jumalan vedonlyönti Jobista?
Ehei, vaan ”Paavi löydetty kuolleena” – artikkeli.
”Joo, kuolleita ovat koko konkkaronkka”. Ehheh…

Hyviä juttuja on kyllä piisannut.. ihan ykkössaitti, mutta kyllä munkin on pakko antaa ääneni ”Jumalan vedonlyöntiongelma maksoi miehen terveyden” -uutiselle.
Muut jutut on vähän kolahtanut kulloisenkin sosiofyysisen tilan mukaan, mutta tohon on tullut palattua yhä uudestaan. Yleensäkin Lehden koko arkistosarja on ollut puhdasta kultaa, vaikkei päivänpolttavien tapahtumienkaan uutisoinnissa ole mitään valittamista.
Kyllähän tässä tuntee itsensä jo ihan friikiksi kun näitä ääniä laskiessa alkaa hymähtelemään pelkille muistoille hyvistä läpistä. Grazie.

Väkivalta lopetti vittuilum, Taisto Väkivalta ja nuorisokasvatus sekä se Mummon avautuminen kiroilusta.
Niin, ehdottomasti myös Stubb: Resistance is futile!

Lastenpsykologi perää rehellisyyttä kasvatukseen.
On ollut sotien jälkeen vähän puutteita kasvatuksessa. Eiköhän nekin saada rotuun tällaisten artikkelien avulla.

Jaetut suosionosoitukseni menkööt uljaalle tiedonannolle ”Aatos Erkko puhui” ja interaktiiviselle osiolle, eli Vaalikoneelle. Lisäksi yksitoista superbonuspistettä ja papupatamerkki USA:n presidentinvaalien reaaliaikaiselle uutisoinnille, jossa tällaisen antirepublikaanin sydäntä lämmitti erityisesti tieto ”uusi osavaltio löydetty”.

Suosikkijuttuni on kaikesta huolimatta 13.7. suuri kulttuuriuutinen: ”Houkutteleeko Raamattu nuoria saatananpalvonnan pariin?” (Taisi olla ensimmäinen Lehti-juttu, jonka luin, jopa. ) Vaikka Jobia on tullut siteerattua monen monituisia kertoja, sähkeet maanantaille avarsivat mieltäni merkittävästi, joulukalenterin jotkin luukut toivat sitä samaa joulumieltä, mitä naapurintädin porkkanalaatikkokin ja tsunamiuutisointi on ollut ehkä loistavinta yhteiskuntakritiikkiä koko vuonna, sanoisin, että tuo ensin mainitsemani on oma suosikkini.

Lehti 30.11.1939: “Voi vitun ryssät minkä teitte saatana!” oli mahtava.

”Katynin metsä” oli suorastaan Veikko Huovista. Suurta. Tätä on arvostettava.

Job oli aivan yliveto.
Loistavasti kiteytetty vuodenvaihteen mediakritiikki oli omassa sarjassaan myös rautaa.

Ihmisten hätä ja irtopisteet
Osasto: Kolumni
Teksti: August Elokuu
Päivitetty klo 23:19
Loistava kannanotto dinosaurus-sikolätti-temmellyskenttään, kaikessa kantaaottavuudessaan loistavan simppeli ihmisarvon ylistys.

Nama kaksi tarinaa ovat lammittaneet mielta kovasti:
22.6.2004
Vanhanen edustusautostaan: “Ihan vitun siisti!”
15.7.2004
Vanhanen suunnittelee lisäbudjettia subbarin ostoa varten
Jaksaa nauraa vielakin vaikka on sata kertaa jo lukenut.

Kyllä se ääni menee Jobille, niin monta kertaa oon lukenu sen uudestaan ja joka kerta nauranu Jobin sadatelulle. Paljon muitakin huippu artikkeleita on. Jatkakaa tätä samaa.

EHDOTTOMASTI PARAS! PArAS UUTISVUOTO SITTEN RAAMATUN!
KV: Onko rauhanehdoista syntynyt sopimus liittoutuneiden kesken?
Lordi Chamberlain: On. Tai siis, että on, niiden liittoutuneiden kesken, jotka puhuvat ihmisten kielellä ja käyttävät oikeita aakkosia. Slaavikommareilta ei ole mitään kysytty, eikä kysytä.
KV: Miten kuvailisitte rauhanehtoja? Ovatko ne ankarat?
LC: Ai että ovatko ne ankarat? Jos maa teurastaa muutaman miljoona siviiliä, sytyttää maailmanpalon, jossa kuolee kymmeniä miljoonia lisää ja toimeenpanee holokaustin, niin olisikohan siitä syytä vähän rangaista, hä? Hä? Hä?

Mielestäni ihmisuhreja vaatineesta suuronnettomuudesta raportoiminen ole huumoria koskaan missään. Liian lähellä ovat järkyttävät tsunami-uutiset. Ja maisterismiehelle huomautan TV-ohjelmaansa viitaten: Sitä roskaruokaa Turussa tekivät kyllä ihan muut kuin turkulaiset. Ne ravintoloitsijat tulivat vieläkin kauempaa kuin Tampereelta, joten vitsisi oli todella far out. nimim. ”Vastarannankiiski toispualtjokke”

Vaalikone 2004 ilman muuta. Hyväksi kakkoseksi pääsee todistelut Salovaaran muuttumisesta mustaksi aukoksi.

Read previous post:
Aasian suurmaanjäristys: Ruotsalaiset taas suomalaisia edellä

(COLOMBO) Suomessa vallitsee syvä epäusko ja pettymys Kaakkois-Aasiaa koetelleen suurmaanjäristyksen jäljiltä. Tiistaina tuhoalueelta kantautuneet tiedot, joiden mukaan kateissa olisi jopa...

Close