Kategoriat
Kotimaa

"Kutsuvieraat" sotkivat itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia

(HELSINKI) Poliisin itsenäisyyspäivän juhlia varten kiristämät turvatoimet tulivat todella tarpeeseen eilisiltana. Aiempien vuosien pohjalta levottomuuksia osattiin odottaa, kun ”kutsuvieraiksi” itseään kutsuva arviolta kaksituhatpäinen joukko sulloutui itsenäisyyspäivän vastaanotolle, toteaa ylikomisario Leo Seesteinen Helsingin järjestyspoliisista.
”Tiedettiin jo etukäteen, että rakennuksessa tullaan juomaan aika rajusti viinaa. Mukana oli myös monia meille aiemmilta vuosilta tuttuja pukareita, niin kyllä se nähtiin, että se on vain ajan kysymys, että milloin se rähinä alkaa”, muistelee Seesteinen edellisillan tapahtumia.
”Rähinä” alkoi heti kello kymmenen jälkeen illalla. Pieni joukko juopuneita suurpuoluepoliitikkoja syöksyi ulos rakennuksesta vaatien Nato-jäsenyyttä ja EU:n kovaa puolustusydintä. Poliisi sai nämä ”kutsuvieraat” vielä vaivatta aisoihin. Pian kuitenkin rakennuksesta purkautui liki satapäinen joukko muita vieraita, jotka syyttivät poliisia Suomen kilpailukyvyn vaarantamisesta, sekä heittelivät näitä pilaantuneilla tulopoliittisilla kokonaisratkaisuilla.
Neuvokkuutensa ja löytämänsä taika-amuletin ansiosta Tarzan kuitenkin selviytyi ylös kuopasta. Jättäessään Oparin kadonneen kaupungin kauas taakseen hän ei voinut olla ihmettelemättä vielä kerran sitä, miksi ihmiset halusivat viidakon sydämessäkin ympäröidä itsensä kullalla ja kiiltävillä kivillä.
”Kreegah, Tarzan bundolo” viidakon valtias totesi.

43 vastausta aiheeseen “"Kutsuvieraat" sotkivat itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia”

Mitä roskaa tämä on? Onko tämä sairasta parodiaa vai äärivasemmistolaista propagandaa?
Ensinnäkin kansa tahtoo Natoon. Jos kansa ei tahdo Natoon, kansa on väärässä. Silloin kansan mielipidettä tulee muuttaa, koska se on pasifismin myrkyttämä.
Meidän pitää muistaa miten isänmaamme pelasti Stalinin kynsistä juuri länsiliittoutuneiden (l. nykyisten Nato-maiden) invaasio Normandiaan vuonna 1944. Tämä on historiallinen tosiasia, siihen eivät kommunistisivareiden ja idunjauhajien mielipiteet vaikuta.
Nato on nykyaikana täysin relevantti laitos. Nato-liittolaisemme Yhdysvallat turvaisi meille öljyn saamisen, öljy on välttämätöntä talouskasvulle. Yhdysvallat voi myös turvata maamme terrorismilta. Yhdysvaltoja vihaava presidentti Halonen tulisi lähettää Siperiaan, sanoi vasemmistolainen roskaväki siihen mitä hyvänsä.
Mannerheimiä ei tulisi pitää suurena suomalaisena, koska hän teki kammottavan virheen ollessaan osallistumatta Leningradin piiritykseen.
Ammattiyhdistysliike tulisi lakkauttaa, koska globalisaation aikana maamme kohtaa uusia haasteita. Nämä haasteet vaativat sitä että päätökset tekevät kokeneet ammattilaiset, roskaväkeä ei saa päästä sanelemaan työvoimapolitiikkaamme.
Minä olen muuten riskisijoittaja ja markkinointikonsultti, joten tiedän mitä puhun. Käyn joka päivä kuntosalilla ja olen koulutukseltani maisteri.

Kuules nyt arvon ”maisteri”,
jos olisit akateemista koulutusta nähnytkään, tietäisit varmaan että Suomi oli II-maailmansodassa Natsisaksan eli Hitlerin puolella ja siis sodassa länsiliittoutuneiden kanssa.
Onkin todennäköistä että olet vaan joku takametsien peräkammarinpoika ja pärjäät korkeintaan piiritason shakkikisoissa. Kaltaisesi neoliberaalit eivät ymmärrä maailmanhistoriasta tai humanismin edistyksestä mitään, saatika suomalaisesta sosialidemokratiasta.
Onkin häpeällistä että moisen rakkikoirat saavat rankaisematta arvostella Tasavallan presidentti Halosta. Sitäpaitsi kansa vastustaa Nato-jäsenyyttä joten demokratian nimissä aiheesta ei ole syytä puhua.

Tyypillistä sosialistista sensuuria. Markkinataloudessa viestintävälineiden yksityisomistus takaa mielipiteenvapauden. Yksityisesti omistetussa mediassa jopa kaltaisenne kommunistit pääsevät esittämään asiattomia ja vääriin näkemyksiin perustuvia mielipiteitään.
Sen sijaan ehdotan että Yleisradio lakkautetaan, koska minun ankaralla riskisijoittamisella ja markkinointikonsultoinnilla hankittuja verorahojani ei perkele käytetä sosialistisen propagandan levittämiseen ja juoppojen sosialistitoimittajien palkkaamiseen. Minä valmistuin maisteriksi 22-vuotiaana ja lihakseni ovat terästä.

Ihme tarve puolustella yliopistomeininkiä? Jos tässä muuten asenteista puhutaan, niin miksiköhän koko yliopiston nimi on niin suuruudenhullu? Ihan kuin siellä annettu koulutus olisi täydellisen ylivertaista kaikkeen muuhun nähden. ;-))
Onhan siellä kovaa porukkaa. Kenties pitäisikin rajata tämä tuonne humanistien puolelle? Nehän ovat niitä suurimpia valittajia, jos tarkemmin mietitään. Pitäisikös sinulle sitten tarkentaa, että sivistyssanoilla voisi käsittää vaikka niitä, jotka eivät ole vakiintuneet koko kansan suuhun, eivätkä ole varsinaisesti ammattisanastoa? Vai olisko ammattitermistö parempi nimitys?
Opiskelitko muuten yliopistossa?
Tv. ano_5000@yahoo.co.uk
(Kunhan tiedustelen yksityiskohtia)

Itse olet kouluttamaton, koska et tiedä että se kirjoitetaan natsi-Saksa eikä Natsisaksa. Minä olen maisteri ja yliopiston päästötodistuksessani äidinkielen samoin kuin historian numerot olivat kymppejä.
Entäs sitten vaikka Suomi olisi ollut Hitlerin puolella? Olennaisinta on ymmärtää, että länsiliittoutuneet pelastivat Suomen Stalinilta Normandian maihinnousussa vuonna 1944 ja sen vuoksi Suomen pitää liittyä Natoon. Tämän taon vaikka väkisin koko kansan kalloon.
Mitä tulee Hitleriin niin siitä vaan. En minä ole rajoittamassa vapauttanne olla natseja. Uskon mielipiteenvapauteen ja sen toteutumiseen parhaiten markkinataloudessa. Onhan minullakin mielipiteitä ja hyviä sellaisia.
Halonen voi tulla nuuhkimaan hikistä kainaloani sporttisen iltapäivän päätteeksi, sitä ei kukaan nainen voi vastustaa.

Olen käynyt yliopiston kansantaloustieteellisien tiedekunnan sijoitusekonomilinjan, enkä mikään humanistista!
Keskiarvosanani oli 9,2 ja opinnäytetyöni (liittyen Hex-indeksin ja Nasdaqin välisten riippuvuuksien monimuuttuja-aikasarja-analyysiin Fortran-ohjelmointikielellä) sai arvosanan laudatur cum laude!
Kaikesta tästä huolimatta toimin koko kolmen vuoden pituisen opiskeluaikani ajan uusmediafirman markkinointipäällikkönä, porvarillisten Nato-nuorten kampanjapäällikkönä ja Natotus-julkaisun päätoimittajana, kävinpä (ja käyn vieläkin!) vielä joka ilta kuntosalilla ja sen jälkeen menin Tigeriin bailaamaan! Ah niitä aikoja!

Kongon mandrillit sen sijaan eivät aiheuttaneet tänä itsenäisyyspäivänä minkäänlaista häiriötä! Ainakin sen osan Afrikkaa voisitte jättää pommittamatta, tai korkeintaan kerran niille nurkille jos ette millään malta.

Liittoutuneet sopivat neukkujen kanssa, että heidän aloittaessaan maihinnousunsa neuvostoliittolaiset aloittasivat painostuksen itärintamalla. Neuvostoliitolle annettiin vapaat kädet Suomeen. Näin paljon liittoutuneet olivat silloin puolellamme.
Muuten olen sitä mieltä, että Natoon pitäisi liittyä.

Olen Åbo Akademin Astronauttilinjan käynnyt avaruuslentäjä, luokkani primus ja lähes kaikki arvosanani lähes kaikesta oli laudatur cum laude van damme, eli siis vastaa jotain 12,65 kouluarvosanana ja osaan tästä lonkalta jo sanoa, että te otatte nää jutut nyt vähän liian tosissanne.

Olen muuten kaikkien kanssa samaa mieltä.
Siksi puolueeni onkin SDP.

Hei, eiks me kaikki voitais nyt olla silleen niinku kavereita ja pitää toisiamme kädestä kiinni? Täähän on meidän yhteinen maailma, ja kaikkien pitää elää täällä, eiks ni?

En minä muuta, mutta kun olisi hammaslääkärille käyttöä. Ei sattuis täältä löytymään, kun oli näitä stipendinsaajia niin runsaasti tyrkyllä.

Nämä kommentit vain vahvistavat mielipidettäni ettei kepulaisia, vihreitä, humanisteja ja turkulaisia saisi opettaa kirjoittamaan.
Mun isi punnertaa muuten penkistä enemmän kun sun isi.

Naton kannattaja, nimittelet muita täällä vasemmistolaiseksi mutta taidat itse olla pahimman luokan piilokommunisti kun hyysäät punikkeja. Ammattiyhdistysliikkeen lakkauttaminen ei riitä, koska nämä yritteliäisyyden vapautta ja markkinavoimien puhtautta vihaavat yksilöt jatkaisivat laillisen toimeentulon sabotointia. Ay-aktiivit pitäisi sulkea telkien taakse ja heidän sikiämisensä tukahduttaa. Ay-myötämielisiäkin pitäisi kohdella kovalla kädellä sillä se joka vitsaa säästää se lastaan vihaa.

Kommenttinne kovemmista toimenpiteistä Ay-liikkeen kanssa sai sydämeni sykkimään. Toiminnan Ay-liikkeen hajottamiseksi tulisi tosiaankin olla tehokasta ja päättäväistä.
Tuo Neuvostoliitto-kommentti on täysin vailla perää. Toiseen maailmansotaan syypäänä oli nimenomaan toimimattoman sosialismin varassa horjuva Neuvostoliitto, eivät terveet kapitalistiset valtiot. Ei ole ihme, että Neuvostoliittolaiset hävisivät kaikki taistelut Stalingradista Kurskiin, ja voittivat vain amerikkalaisten (General Motorsin!) toimittamien Sherman-tankkien ansiosta, jotka olivat tunnetusti teknisesti ylivertaisia verrattuna pahojen poikien Tiger ja Josif Stalin -tankkeihin.
Luinpa aamulla Hesarista jotain roskaa jostain ihmisoikeuksista. Omistusoikeus takaa ihmisoikeudet, pitääkö sitä sitten ihmetellä että Irakin kaltaisessa kommarimaassa kidutetaan ihmisiä? Hankkisivat omaisuutta niin ei kidutettaisi! Luuserit…
Mitäs tänään treidaisin? Onko kellään mitään tietoa? Meniskö spinningiin vai vaan ihan salille? Mun vaimolla on muuten DD-kupit, ja se pitää siitä että en käy suihkussa rakastelun ja kuntosalin välillä, kun tuun himaan vaativista markkinointikonsultin tehtävistäni.

Olen muuten reservin majuri.
Mahtaa hippejä harmittaa, kun ajelen NATON toimittamille Leopold-tankeilla kommareiden T-69 -kakkatankkien sijasta!

Naton kannattaja, on surullista kuinka levität Yhdysvaltalaisen liberaalilehdistön kylvämää propagandaa. Kenen lauluja laulat, sen lippua kannat. Irakissa ei ole kidutettu ketään. Tavallisten kuulustelukeinojen käyttöä ei voi hyvällä tahdollakaan nimittää kidutukseksi. Seuraisit reiluja ja tasapainoisia uutislähteitä, esimerkiksi Fox Newsiä.

Fox Newsillä on huonot talousuutiset. Luen muuten The Economistia!
Aika nynnyjä ovat nuo amerikkalaiset, jos taistelevat terrorismia vastaan ilman kidutusta. Taidat kuules puhua mitä sattuu. En minä ainakaan lähtisi kommunisminvastaiselle ristiretkelle silkkihansikkaat kädessä. Kyllä kuule vapaan markkinatalouden vihollisia pitää lyödä kovaa ja mielummin nyrkkirauta kädessä, kuin läimäytellä kevyesti pepulle. Lisäksi pidän enemmän isorintaisista blondeista kuin kommareiden kuivahtaneista ja neuvostoliittolaisen näköisistä hassishippibruneteista!
Minä muuten olen liberaali! Liberaalisuuteni korostuu siinä, millaisia alusvaatteita ostan vaimolleni! Taitaa käydä kommari kateeksi, kun ei varat riitä leluihin! Hähähäähä!

The Economistissa uutisfileestä ei ole eroteltu turhaa läskiä. Raa’at numerot puhuvat, muu on joutavaa jorinaa. Taidat olla riskisijoittajana pelkkä noviisi. Kovat jätkät virittävät CNBC:n. Economist jätetään menneisyydessä eläville, ”maailmaa paranteleville” haihattelijoille.
Markkinat sykkivät koko ajan. Vain salamannopeasti kolme askelta eteenpäin reagoimalla voi hallita rahoitusmarkkinoita ja sitä kautta maailmaa. Kun The Economist vasta kolahtaa postiluukustasi, meidän nuorten jellonien sijoituspeli on jo pelattu.
Jos liberaali arvomaailmasi heijastuu sijoituksiisi, et ole peluri, olet pahainen pikkupoika. Kun rahasi on vedätetty, on aika mennä äidin helmoihin itkemään ja hiekkalaatikolle taputtelemaan kakkuja.

Maailma on täydellinen vasta, kun markkinat on viritetty äärimmilleen ja miljardit liikkuvat sekunnin murto-osassa. Vain tällä tavalla kehitysmaat voivat rikastua.
Ai niin, taisit olla kuntosalilla eilen kuuden aikaan. Turhaa puhetta mieheltä, joka ei pysty olemaan mies edes vaimolleen. Oli muuten aika herkku.

Hohhohoo, Nuori Jellona taitaa olla aikamoinen huumorimies, mutta muuten pahainen teinipoika, joka itkee vielä äitiään kun tyttöystävä jättää, mitä Nuorelle Jellonalle taitaa tapahtua usein!
Tietoa Nuorelle Jellonalle:
1) Minä en ole se mies, jonka vaimot viedään. Minä olen se mies, joka vie muiden vaimot!
2) Minä en ole se mies, jota vedätetään markkinoilla. Minä olen se mies, jota vedätetään!
3) Liberalismisi on humpuukia, koska tahdot ”rikastuttaa kehitysmaita.” Taidat todella kohdata kovaa kilpailua tuolta taholta, hehheh. Milläs alalla toimitkaan, öljybisneksessä? 🙂 🙂 🙂 🙂 Vitun pelle.
4) Voidaan vääntää kättä kun tavataan perjantaina kaupungilla. Oletko käynyt edes armeijan?
Terveisin
Naton Kannattaja
Ylpeä sporttimaisteri

Kaikki tietysti ymmärsivät että tarkoitin että minä olen se mies joka VEDÄTTÄÄ muita.
Tytöille terveisiä!

Ei kehitysmaiden vauraus taida olla itsetarkoitus kuin sinulle jos kuvittelet pysyväsi ajan hengessä Economistia lukemalla. Markkinat ovat arvoneutraalit. Kaikki rikastuvat kun kaikki ajattelevat itsekkäästi.
En ole tittelinkipeä, minun ei tarvitse röyhistellä akateemisilla tutkinnoilla tai armeijan arvoilla, vaikka niitä onkin jokaiselle raajalle. Käyn jatkuvasti kertaamassa mutta silti tetsaan kovempaa ja kyyrymmässä kuin paraskaan skappari.
Olen pelimies. Jätän sinut pubin nurkkapöytään örisemään kädenväännöstä kun itse marssin Bar 51:n vippipuolelle jonon ohi. Raha puhuu. Vain markkinoilla turpiinsa saanee tulevat aukomaan päätään ja pröystäilemään lihaksillaan.

Nuori jellona taitaa olla juniorina jossain rahoituslafkassa, sen verran kovaa on kehuminen. Mutta minä olen tässä selvinnyt jo useammat bullit ja bearit, kaikki voitolla, muista se senkin bulliainen. Katsotaan seuraavan karhun aikana missä kuopassa jätkä seisoo!
Et kuitenkaan taida olla mikään armeijan käynyt mies, koska puhut kehitysmaista. Tällaiset kehitysmaa-ajatukset edustavat yleensä kommunistista ja sosialistista arvomaailmaa, josta voi olla vain haittaa markkinoille. Markkinat ovat kiinnostuneita kapitalistisista teollisuusmaista, kuten esimerkiksi Kiinasta.
Minäkin muuten investoin Kiinaan. Siinä teille Pudongia!
Ni hao!
Naton Kannattaja
Ylpeä Sporttimaisteri

Juniori tai ei, raha pyörittää maailmaa ja minä pyöritän rahaa. Sinä jäit lehdelle soittelemaan Kiina-näkemyksinesi. Kiina-juna meni jo. Pää jäi vetävän käteen, hymyilyttää vieläkin kun ajattelen kun rupeat ihmettelemään mitä niille warranteille kävi. Kuule niistä tehtaista on pelkät kulissit jäljellä.
Aaah! Raha tuntuu yhtä hyvältä kuin pikkuvaimosi! Sinun rahasi on yhtä löysässä kuin vaimosi kakkonen. Taidatkin olla jotain puppelipoikia?

Miten täällä voi vaihtaa nimimerkkiä? Sihteeri kävi vaihtamassa nimimerkkini Sporttimaisteriksi, kun oli niin vihainen siitä etten ole vielä tänään antanut seksiä!

Minä olen kuule ollut mukana Kiina-junassa jo joulukuusta 2003, joten olen taas tarpeeksi etuajassa loistavan analyyttisen kykyni vuoksi.
Ajattelin myös sijoittaa tässä lähikuukausina Intian it-alalle. Onko se mielestäsi hyvä sijoituskohde? Jakele nyt sitä viisauttasi, kun kerran olet niin nerokas!
Voisit myös perustella tämän kehitysmaahöpinäsi, kun kerran olet niin innoissasi niistä!
Taidanpa nyt viilata tuota sihteeriäni!
Terveisin
Naton kannattaja / Sporttimaisteri

Pahoittelen tuota äskeistä, sihteerin rinnat vain osuivat näppikseen.
(Ei ollut silläkään naisella sen enempää sanottavaa, hehheh!)

No nyt on selvä miksi palkkasit sihteeriksesi parikymppisen nasaaliäänisen vetyperoksidiblondipojan.

Oletko joku homoseksuaali?
Minun sihteerini on kuules sellainen nainen, ettei sitä kukaan terve mies voi vastustaa, mutta sinä tietysti kuolaat mielummin ruåtsalaispoikien peräaukkoja!!
Terveisin
Sporttimaisteri
Naton kannattaja ja 100% heteroseksuaali

Ei taida tulla perusteluja kehitysmaahössötyksestä… Mikseivät vasemmistolaiset kukkakepit koskaan osaa PERUSTELLA aatteitaan?
Oikeastaan taidan käyttää tätä sihteerin keksimää sporttimaisteria jatkossa kaikkialla. Se sopii minuun niin hyvin!
Terveisin
Sporttimaisteri
”Raha puhuu!”

Vain C-kupit, valitettavasti
Ei minullakaan ihan kaikkeen ole varaa!
Terveisin
Sporttimaisteri

Eí vieläkään perustelua sille kehitysmaaroskalle… Kommari mikä kommari! Taisikin koko ”Nuori Jellona” olla jonkun pilvihippien provokaatiota!
Päivän sijoitusvinkki: Ostakaa U.S. Bondseja! Ja sanokaa terveisiä!
Terveisin
Sporttimaisteri

Maata ei johdeta oikealta eikä vasemmalta, sitä johdetaan edestä. Sen tietää jokainen kunnon sotapäällikkökin. Wall Streeet on lempielokuvani ja Sun Tzu lempikirjailijani. Oikeisto ja vasemmisto ovat hautautuneet poteroihin Tali-Ihantalan linjalle vaikka sota meni jo.
Mene sinä vain juoksemaan kohti kaukana siintävää Amerikkaasi. Me Alexander Stubbin kanssa rakennamme uutta uljasta Eurooppaa neljänneksi navaksi Amerikan, Venäjän ja Kiinan diktatuureille. Nato on häviäjän valinta. Se käy sotaa vihollisia vastaan joita ei enää ole.
Porsche Boxterini voittaa Volvo V70:si valoissa koska tahansa. Tienasin ensimmäisen miljoonani kakskymppisenä. Kolmekymppisenä jätän taakseni kauniin ruumiin, nopeasti elettyä elämää ja kymmenen miljoonaa euroa.
Elämä on peli. Raha on se, miten laskemme pisteet.

Alexander Stubbin kaltainen poliitikko ei kyllä voi tehdä mitään muuta kuin lisätä byrokratiaa. Ainoa hyvä asia jonka poliitikko voi tehdä on valtion menojen karsiminen. Valtion tehtäviin kuuluu vain ja ainoastaan yksityisomaisuuden suojaaminen, ja näin siis sekä sisäisiltä että ulkoisilta uhilta.
Suomen valtiollinen järjestelmä on ehkä sairaimpia Euroopassa, kun ajatellaan esim. Tupoa ja SAK:ta. Tuollaiset rappioelementit raivattaisiin yhteiskunnastamme välittömästi, mikäli demareiden hapattama valtio ei alinomaa suojelisi niitä.
Tämä pätee myös koko Eurooppaan, koko EU on demareiden hapattama. Tämän vuoksi näkemyksesi uudesta super-Euroopasta ei tule toimimaan. USA:ssa kun ei ole vasemmistolaisia korottamassa veroja ja hyysäämässä ammattiliittoja. Kyllä se on kuules niin että Amerikka pysyy meille saavuttamattomana ihanteena niin kauan kuin demareissa henki pihisee.
Ai että johdat etulinjasta? Oletko ihan etummainen siellä etulinjassa? Taidat olla aika kädetön mies?
Terveisin
Sporttimaisteri

No niin justiinsa!
Tämäkin keskustelu osoittaa sen kuinka voimme ratkaista ongelman kumpi oli ensin muna vai kana?

Yhdysvaltojen sisäpolitiikka kiristyy pian vastakkainasetteluksi kaupunkien ja maaseudun välillä. Aluksi kyse on kerran kuussa toistuvista Wacon tyyppisistä tapahtumista, mutta pikkuhiljaa tilanne muuttuu täysimittaiseksi sisällissodaksi vuoteen 2008 mennessä. Maailmanpoliittisesti Yhdysvaltojen uhittelu eskaloituu kolmanneksi maailmansodaksi joka soditaan ydinasein. Euroopalla ei ole muuta vaihtoehtoa varautua tähän kuin hankkimalla riittävän hyvä ydinasearsenaali. Yhdysvaltojen politiikan haikailu on hyödytöntä. Kannattaa opetella ampumaan aseella ja hankkia paljon fillarin sisäkumeja. Tiedättekö, kuka valmistaa maailmassa sisäkumeja?

”A man with a good car needs no justification.”
Eli:
”Mies jolla on hyvä auto ei tarvitse oikeutusta.”
Tällä viittaan vaan siihen, että eipä tuo ydinsota paljon meikäläisen sankaruutta heilauta.

Kuten aikoinaan kirjoittelin:
”L’an mil neuf cens nonante neuf sept mois,
Du ciel viendra vn grand Roy d’effrayeur:
Resusciter le grand Roy d’Angolmois,
Auant apres Mars regner par bon-heur.”
Edellinen suomeksi: ”Maailmanloppu meni jo!”
Terveisin
Nostradamus

Read previous post:
Marsalkka Mannerheim rumin suomalainen

(PASILA) Marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim valittiin rumimmaksi suomalaiseksi Yleisradion järjestämässä kilpailussa. Presidentti Risto Ryti sai ensimmäisen, ja suurmufti Urho...

Close