Kategoriat
Kotimaa

Tupopöydässä siirrytään viisikantaan

(HAADES) Työmarkkinaosapuolet yrittävät aukaista pahaan umpisolmuun ajautuneita tupo-neuvotteluita uuden neuvottelumallin avulla. SAK:n ja EK:n edustajien mukaan tupopöydässä siirrytään viimeistään loppuviikosta alaken vanhasta kolmikantamallista viisikantaan.
Ratkaisuun päädyttiin sen jälkeen, kun paperiteollisuuden työnantajaliitto oli ilmoittanut, ettei paperilla ole mahdollisuutta liittyä tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun.
”Tulimme Lefan (Fagernäs) kanssa siihen tulokseen, että elleivät ongelmat ratkea pentagrammilla, niin johan on saatana”, lohkaisi SAK:n keulamies Lauri Ihalainen.

Neuvottelut uhripaikalle

Uusi neuvotteluasetelma tuo tupokuvioihin useita muutoksia vanhaan verrattuna. Ensinnäkin neuvottelupaikka siirtyy pois tutuista työmarkkinajärjestöjen tiloista Demogorgonin uhrikivelle, ja lisäksi neuvottelijoiden määrää lisätään. Mukaan tulevat Pimeyden Ruhtinas Saatana sekä hänen puhemiehenään toimiva kärpästen herra Beelsebub.
”Mielestämme Saatanan esittämät neuvotteluehdot ovat olleet siedettäviä. Hän vaatii kymmenentuhatta sielua vuodessa – indeksitarkistuksella – sekä tähän könttään kahden prosentin yleiskorotusta kahden vuoden kuluttua”, selvitti Ihalainen.
Ihalaisen mukaan SAK haluaa kuitenkin vielä selvyyden siitä, kuinka paljon Helvetti teettää pätkätöitä, ja mikä on pikku pirulaisten järjestäytymisaste. Neuvotteluista tihkuneiden tietojen mukaan Manalan lauttureista valtaosa tekee vain osa-aikaista työtä, mikä on saanut AKT:n uhkaamaan lakolla.
”Helvetti on saatava yleissitovien sopimusten piiriin”, vaatii AKT.

2 vastausta aiheeseen “Tupopöydässä siirrytään viisikantaan”

Väittäisin tämän olevan vanhaa tietoa; eivätköhän Lefa & kumppanit ja TT:n pojjaat ole jo pitkään harrastaneet omaa kolmiyhteyttään Pimeyden Ruhtinaan kanssa.

Onko toimitus unten mailla? Kansa janoaa uutisia kuin L. Fagernäs ja S. Korkman olutta helvetissä.

Read previous post:
Aatos Erkko puhui

(SANOMA WSOY) Suomen rikkain ihminen, ministeri Aatos Erkko puhui viikonloppuna. Kustannusyhtiö Sanoma Osakeyhtiön omistaja lausui useita sanoja, joissa hän otti...

Close