Kategoriat
Seksivau

Rumat Suomalaiset -kisan finalistit selvillä

(JURVA) Yleisradion järjestämä Rumat Suomalaiset -kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Kansa on saanut äänestää arvovaltaisen raadin valisemien sadan ehdokkaan listalta omasta mielestään kaikkien aikojen ruminta suomalaista, ja toki äänensä on voinut antaa omalle suosikilleen. Nyt tiedossa on rumimpien kärkikymmenikkö, jonka joukosta äänestetään lopulta kaikkien aikojen rumin suomalainen.
Rumat Suomalaiset -kilpailun kymmenen finalistia ovat: Arvo Ylppö, Urho Kekkonen, Mikael Agricola, Tarja Halonen, Aleksis Kivi, Risto Ryti, Elias Lönnrot, Adolf Ehrnrooth, Jean Sibelius ja Carl Gustaf Mannerheim.
Listan ulkopuolelle jäivät niukasti mm. Väinö Myllyrinne, Matti Nykänen sekä äänivyöryn listan ulkopuolelta kerännyt ”Naapurin isäntä”. Viimeksimainittu jouduttiin kuitenkin lopulta hylkäämään, koska raadin mukaan ei voitu yksiselitteisesti määritellä, kuka tämä nimenomainen naapurin isäntä on.

Edustava otos rumuudesta

Muuten raati pitää kärkikymmenikköä harvinaisen edustavana otoksena suomalaisesta rumuudesta halki vuosisatojen. ”Hienoa havaita, että nuori kansakuntamme on kyennyt tuottamaan helvetin rumia ihmisiä kautta aikojen. Nykypäivää kohti tultaessa tahti on vain tiivistynyt”, mainitsee raadin puheenjohtaja Margareeta Luuska.
Luuskan mukaan kärkikymmeniköllä on selvästi tiettyjä yhteisiä ominaisuuksia, jotka nostavat heidät ylitse muiden. ”Kyllä ihan vitun kauheat viikset ovat se juttu, josta ruman suomalaisen tunnistaa varmimmin. Ja kyllä ilman viiksiäkin niitä susirumia riittää, joiden pärstä jää mieleen vaikkei tahtoisi”, sanoo Luuska, joka ei äänestyksen alkamisen jälkeen ole kyennyt nukkumaan ollenkaan.

On niitä rumia muuallakin

Maailmalla on aiemmin järjestetty useita vastaavia kisoja. Britanniassa ykköseksi nousi ylivoimaisesti Winston Churchill, ”tuo hirveä konservatiivimutantti pallopää”, kuten eräs kotirouva Essexistä häntä leikkisästi kuvaili. Churchill päihitti nipinnapin Margaret Thatcherin, jolle useimmat vastaajista eivät kyenneet löytämään tarpeeksi kauhistuttavia adjektiiveja.
Saksan rumin kautta aikojen on puolestaan liittokansleri Konrad Adenauer. ”Yöunet menee kun ajattelenkin koko äijää”, pohti metallimies Lothar Leder Rostockin telakalla.
Parin vuoden päästä on tarkoitus järjestää Maailman Rumin -kilpailu, johon myös Suomen ehdokas osallistuu.

Yksi vastaus aiheeseen “Rumat Suomalaiset -kisan finalistit selvillä”

Read previous post:
Lakeuksilla pilkattiin Jumalaa

(ETELÄ-POHJANMAA) Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla on pilkattu Jumalaa. Jumalanpilkkatapaus on ensimmäinen sen jälkeen kun Lapuan liikkeen johtohahmo Vihtori Kosola 1930-luvulla kielsi Jumalan...

Close