Kategoriat
Kotimaa

Naisasialiitto: "Rumat Suomalaiset -kilpailu syrjii rumia naisia"

(JURVA) Feministinen naisjärjestö Unioni Naisasialiitto ry. suunnittelee nostavansa kanteen Yleisradiota vastaan Rumat Suomalaiset -kilpailun takia. Järjestön mukaan äänestyksen ehdokasasettelu ”syrjii perustuslain vastaisella tavalla koko naissukupuolta, mutta ennen kaikkea rumia suomalaisia naisia”.
Unionin tiedottaja Miina Telaketju-Muffdiver pitää kilpailun kärkikymmenikköä epäilyttävänä. Telaketju-Muffdiverin mukaan ”kaikkein kammottavimmat haaskat” puuttuvat listalta täysin.
”Lista on käsittämättömän miesvoittoinen ja takuulla peukaloitu. Tarja Halonen kuuluu aivan varmasti sadan parhaan joukkoon, mutta että ainoana naisena top tenissä – älkää naurattako! Lista antaa suomalaisen naisen rumuudesta aivan liian siloitellun kuvan. Kyllä tästä maasta kunnon tunkioitakin vielä löytyy, jos halutaan etsiä”, Telaketju-Muffdiver jyrisee.
Rumuutta löytyy
Naisasialiiton mukaan Suomessa on todella paljon todella rumia naisia, joita listalle voisi nostaa. Potentiaalia löytyy esimerkiksi urheilijoista.
”Ajatelkaapa niitä kaikkia rumia painonnostajatyttöjä, painijoita, nyrkkeilijöitä ja moukarinheittäjiä, jotka listalta puuttuvat. Samoin useimmat karjatilojen emännät sekä kaikki vähintään neljästi synnyttäneet naiset mahtuisivat kärkipäähän aivan heittämällä”, tiedottaja luettelee.
”Ja kyllähän moni ihan tavallinen keski-ikäinen suomalaisnainen on rumempi mies kuin Urho Kekkonen”, Telaketju-Muffdiver paukauttaa.
Telaketju-Muffdiverin mukaan oikeusjutun nostamisesta ei vielä ole päätetty. Jonkinlaista yhteiskunnallista liikehdintää on joka tapauksessa luvassa. Ensi kesänä Helsingissä järjestettävään ”Hirviä läski, kauhia naamasta ja ylpeä molemmista” -paraatiin on tarkoitus kerätä mahdollisimman paljon rumia suomalaisia naisia.
”Minä pistän sinne minihameen ja piukan topin. Kelaa sitä”, ei-niin-kovin-edustava Telaketju-Muffdiver sanoo, heittää tissit olkapäilleen ja iskee Lehden miestoimittajalle silmää.
On aika poistua.

Read previous post:
Rumat Suomalaiset -kisan finalistit selvillä

(JURVA) Yleisradion järjestämä Rumat Suomalaiset -kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Kansa on saanut äänestää arvovaltaisen raadin valisemien sadan ehdokkaan listalta omasta...

Close