Kategoriat
Ulkomaat

Bush antoi ensimmäiset kommenttinsa vaalituloksesta

(WASHINGTON, DC) Yhdysvaltain presidentti George W. Bush antoi torstaina ensimmäiset lausuntonsa alkuviikon vaaleista. Vielä vahvistamattomien tulosten mukaan Bush saa jatkaa virassaan vielä seuraavat neljä vuotta.
”Riittää, kunhan ihmiset tietävät, että äänestys pidettiin. Ihmiset, jotka antavat äänensä eivät päätä mistään. Ihmiset, jotka laskevat äänet, päättävät kaikesta”, Bush kommentoi purppuraisessa imperaattorin toogassa.
Viinirypäleitä natustava presidentti sanoi jännittäneensä vaalitulosta ”noinniinkun näön vuoksi” alkuillasta, mutta rentoutuneensa suurinpiirtein maanantaihin mennessä. Hänen mielestään kisa oli kuitenkin tiukka ja jakoi kiitosta kilpakummpanilleen, demokraattien John Kerrylle.
”Jos oppositio luopuu aseistaan, niin hyvä. Jos se kieltäytyy riisumasta aseitaan, riisumme ne heiltä itse”, sanoi Bush hahmotellen samalla tulevaa yhteistyökuviota demokraattivähemmistön kanssa edustajainhuoneessa ja senaatissa. ”Kuolema ratkaisee kaikki ongelmat – ei ihmistä, ei ongelmaa”, hän jatkoi.

Kova linja jatkunee

Tulevista ulkopoliittisista linjauksistaan Bush oli vielä vaitonainen, mutta myönsi, että Yhdysvallat aikoo jatkaa tiukkaa politiikkaansa Lähi-idän suhteen. Hän sanoi, ettei myöskään ”ota vastaan vittuilua miltään muultakaan suunnalta”.
”Jokainen levittää omaa järjestelmäänsä niin pitkälle kuin hänen armeijansa yltää”, Bush totesi.
Puheensa lopuksi Bush kiitti vielä republikaanien vapaaehtoisia vaalityöntekijöitä sekä uhrasi pienen kaniinin pakanajumaluus Jahbulonille.
”Kiitollisuus on sairaus, josta koirat kärsivät!” hän julisti laukaisukoodeja heilutellen.

Read previous post:
Arafat vaipunut koomaan

(PARIISIN KOMMUUNI) Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on tiettävästi vajonnut koomaan, kertoivat viranomaislähteet torstaina. Koomatilan arviotiin alkaneen suurin piirtein palestiinalaisten ensimmäisen...

Close