Kategoriat
Seksivau

Juhannus yhä suosituin juhlapyhä

(MANKKAA) Juhannus, joulu ja vappu ovat edelleen suosituimmat juhlapyhät, selviää Suomen Gallupin äskettäin tekemästä laajasta kyselytutkimuksesta. Kärkikolmikko on pitänyt asemansa jo vuosia, eikä muiden pyhien arvella uhkaavan niiden asemia lähivuosina.
Tutkimuksen mukaan juhlapyhän arvostuksessa tärkeinä asioina pidettiin sen kulttuurista merkitystä, perinteikkyyttä sekä mahdollisuutta viettää aikaa perheen ja ystävien parissa. ”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hyvä pyhä on se, jolloin on paras ottaa karmeat kännit”, selventää tutkimusanalyytikko Ville-Veikko Mäntämoottori.
Juhannuksen suosio ei olekaan Mäntämoottorin mukaan pitkään aikaan vaarassa, ellei keskikesän aurinkoisiin päiviin kehitellä jotakin muuta houkuttelevaa pyhäpäivää. Joskin tutkijoiden mukaan pyhäputkelle pitäisi saada kerrytettyä mittaa vähintään 2-3 päivää, ennen kuin mitään merkittävää taistelua tulisi.
”Sehän se joulun ja vapun, ja miksei pääsiäisenkin asemaa vähyän syö, että muuten kyllä olisi mukava dokailla raskaamminkin, mutta kun on niin pirun kylmä. Usein vielä sataakin. Yäk”, analysoi yskivä Mäntämoottori.
Pyhäinpäivä kuppaisin
Listan häntäpäässä ovat tänä vuonna niin ikään vanhat tutut helatorstai, helluntai ja pyhäinmiestenpäivä. Niiden viihdearvo on vastaajien mielestä täysin ala-arvoinen, eikä ”kunnon partyfiilistä meinaa saada päälle edes jäykällä”, kuten eräs vastaaja kertoi.
”Pyhäinmiestenpäivä on jälleen jumbona eikä ihme. Ensinnäkin se luo viikonloppuun tuplapyhän, jolloin Alko on lauantaina kiinni, mikä pistää vituttamaan. Lisäksi se on marraskuun alussa, mikä pistää vituttamaan. Ja jos päivän aiheena on kuolleet, niin hurraa”, pohtii Mäntämoottori ylikierroksilla.
Suomessa yleistynyt Halloween-perinne on hieman puhaltanut eloa elottomaan pyhään, mutta Mäntämoottorin mielestä parasta olisi, jos koko päivä päästettäisiin tuskistaan.
”Hyvät pyhät vaan teillekin”, hän huikkaa pitkäripaisen ovelta.

Read previous post:
Bush antoi ensimmäiset kommenttinsa vaalituloksesta

(WASHINGTON, DC) Yhdysvaltain presidentti George W. Bush antoi torstaina ensimmäiset lausuntonsa alkuviikon vaaleista. Vielä vahvistamattomien tulosten mukaan Bush saa jatkaa...

Close