Kategoriat
Ulkomaat

Yhdysvallat kutsunut maahan vaaliasiantuntijoita Valko-Venäjältä

(ARZAMAS-16) Vaalijärjestelmänsä ja oikuttelevien äänestyskoneiden kanssa kamppaileva Yhdysvallat aikoo kutsua maahan ryhmän valkovenäläisiä vaaliasiantuntijoita varmistamaan, että marraskuiset presidentinvaalit sujuvat ilman fiaskoja. Asiasta päätti presidentti George W. Bush tiistaina.
Bushin mukaan Valko-Venäjän äskettäin pidetyt vaalit lakimuutoksesta, joka mahdollistaa presidentti Aleksandr Lukashenkon jatkokauden, osoittavat, että asiantuntemusta riittää.
”Valkovenäläiset ovat antaneet meille malliesimerkin siitä, miten todellinen demokraattinen prosessi etenee”, Bush ylisti valkoisen ratsunsa selästä.
Erikoiseen ratkaisuun päädyttiin, koska alkuviikosta kävi ilmi, etteivät edes uudet ja rivakat toimenpiteet välttämättä riitä estämään epäselvyyksien syntymistä tiukaksi ennustetussa vaalimittelössä. Viimeksi maanantaina Floridan kuvernööri Jeb Bush määräsi kaikki mustat pysymään poissa vaalipaikoilta äänestyspäivänä.
”Asia on niin, ettemme voi takuuvarmasti varmistua siitä, onko äänestäjä tosiaan se henkilö, joka hän sanoo olevansa, eikä esimerkiksi jokin tuomittu rikollinen. Mustat näyttävät kaikki sitäpaitsi niin samanlaisilta”, valitteli Bush.
Lisäksi osavaltion uudet sähköiset äänestyskoneet kalibroidaan antamaan kaikki äänet suoraan istuvalle presidentille.
”Parempi näin, säästämme aikaa kun ei tarvitse taas kierrättää koko vaaliprosessia korkeimman oikeuden kautta. Tuloshan ei muutu, ellei se helvetin William (Rehnquist, päätuomari) nyt ota ja kuole juuri silloin, kun maa häntä kipeimmin kaipaa”, Bush jatkoi.

Read previous post:
Yleisradio, Supo ja Suomen Pankki saavat yhteisen johtajan

SOPIVAA DEMARIYLIOPPILASTA ETSITÄÄN (HELSINKI) Johtajaongelmista kärsineet Yleisradio, Suojelupoliisi ja Suomen Pankki saavat tulevaisuudessa yhden, yhteisen johtajan. Asiasta tehtiin kaikessa hiljaisuudessa...

Close