Kategoriat
Kotimaa

Suomessa toimii äärikristillinen ryhmä

(URJALA) Suomessa toimii äärimielinen kristillinen ryhmittymä, jolla on yhteyksiä ulkomaille, kertovat luotettavat lähteet Lehdelle. Lähteiden mukaan ryhmällä on kymmeniä, kenties jopa satoja jäseniä, ja sen rahoituksesta osa saattaa olla peräisin ulkomailta. Suojelupoliisin kerrotaan tutkivan ryhmän toimia, mutta tiettävästi terrori-iskujen vaaraa ei ole.
”Ryhmittymä on hyvin organisoitu ja verkostoitunut. Sillä on yhteyksiä ulkomaisiin äärikristillisiin ryhmiin, muun muassa Yhdysvaltoihin, joka on tällaisten ryhmien pesäpaikka”, kertoo lähteemme Matti (nimi muutettu), joka on seurannut ryhmän toimintaa jo vuosien ajan.
”Ryhmän toiminnalle on tyypillistä se, että jäsenet hankkivat taistelukoulutuksen armeijassa, jota sitten käytetään edistämään ryhmän tavoitteita”, Simo (nimi muutettu taas) jatkaa.
Erkki (nimi muutettu taas) ei paljasta ryhmän toimipaikkaa, mutta neuvoo katsomaan alueilta, joilla kristillisillä liikkeillä on perinteisesti vahvaa kannatusta, kuten körtti- ja lestadiolaisseuduilla ja herännäisliikkeiden kotipaikoilla.

Ei terrori-iskun uhkaa

Äärikristilliset ryhmät ovat viime vuosien aikana syyllistyneet useisiin terroritekoihin eri puolilla maailmaa. Niiden ideologia on yleensä hyvin konservatiivinen. Muun muassa homoseksuaalisuus lasketaan synniksi ja tasa-arvo on tuntematon käsite. Ryhmien toiminnasta on kuitenkin vaikea saada tietoja, sillä ne ovat hyvin sulkeutuneita.
Lehden tietojen mukaan Suojelupoliisi tutkii äärikristillisten ryhmien toimintaa, mutta terrori-iskujen vaaraa Suomen rajojen sisäpuolella ei tiettävästi ole. Tällä hetkellä äärikristillisten toiminta on aktiivisinta Lähi-idässä ja Afganistanissa.
”Toivomme silti, että ihmiset ilmoittavat, jos havaitsevat äärikristillistä liikehdintää, hurmoshenkisyyttä, kaatajapappeja ja sen sellaista. Jos tällaista esiintyy, kehotamme vaipumaan täydelliseen paniikkiin. Pirunmoinen parkuminen ja hiusten repiminen auttaa aina”, neuvoo Supon edustaja Pertti Gestapo.

Yksi vastaus aiheeseen “Suomessa toimii äärikristillinen ryhmä”

Oikein!
Nämä kristillisterroristit ovat tämän hetken suurin uhka maailmanrauhalle, ja siksi minäkin aion Yhdysvaltain presidentinvaaleissa äänestää Phil Collinsia.
Minua kovin epäilyttää tämä koko kristillisten maiden epämääräinen joukkio, johon kuuluvat mm. Suomi, Ruotsi, Norja, Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Espanja, ja Italia. Samanlaisia ja samannäköisiä häseltäjiä ne kaikki ovat näin ulkopuolisen näkökulmasta.

Read previous post:
Paviaanit pelastuvat – siirretään Ruotsin vankiloihin

(NUMMI-PUSULA) Koko Suomea vavisuttanut Korkeasaaren paviaanien tapaus on saanut onnellisen lopun. Apinoita ei tarvitse lopettaa, vaan niillä on löytynyt korvaava...

Close