Kategoriat
Kotimaa

Hallitus suunnittelee "Korkeasaari-metodia" ratkaisuksi sosiaalikysymyksiin

(VANTAANJOKI) Hallitus aikoo seuraavien kahden vuoden aikana puuttua rankalla kädellä moniin yhteiskuntaa vaivaaviin sosiaalisiin ongelmiin. Ratkaisua haetaan mm. asuntopulaan sekä kasvavaan työttömien määrään. Työministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön uusi yhteishanke nojaa radikaaliin nk. ”Korkeasaari-metodiin”.
”Lyhyesti kyse on siitä, että kun jossain päin Suomea tehdään asuntoihin täysremonttia, tai jos äkillinen onnettomuus, kuten tulva tai tulipalo pakottaa asukkaat jättämään kotinsa, heitä ei sijoiteta muualle. Sitävastoin heihin ammutaan nukutuspiikki, jonka jälkeen heidät lopetetaan yliannoksella nukutuslääkettä”, selvittää ministeriön nihkeästi neuvotteleva virkamies Aatos Marjapuuro.
Marjapuuron mukaan tällä tavoin asuntoja vapautuu niitä tarvitsevien käyttöön tasaisesti, ja samalla työllisyys kohenee; Lopetettavien joukkoon kun mahtuu sekä työttömiä että työssäkäyviä.
”Mahdollisesti saamme myös Suomeen lisää ns. eutanasiaturismia, joka on kasvava bisnes maailmalla”, Marjapuuro uskoo.

Ei uikutusta

Marjapuuro arvelee, ettei uusi hanke saavuta kaikkien suosiota, mutta muistuttaa, että se on useimmissa tapauksissa humaanein vaihtoehto. ”Toinen mahdollisuus on sitten kurjistaa nykymallin mukaan hiljaksiin hyvinvointipalveluja, kunnes kaikki hiemankin vajaakuntoiset kituvat ja kuolevat hiljaksiin pois. Se vasta kauheaa olisi, ja kovaa uikutusta kuuluisi”, hän huomauttaa.
Ministeriöiden mukaan muutakaan mahdollisuutta ei nykytilassa ole, sillä valtion palvelutuotantoon käytettävissä oleva rahamäärä vähenee jatkuvasti veronkevennysten myötä. Mutta onko veroja pakko laskea?
”Juu-u. Markkinat käski. Ja se on kova jätkä se markkinat. Turpaasi saat jos alat sille vittuilla”, sanoo Marjapuuro vilkkaasti päätään pyörittäen.

Read previous post:
Suomessa toimii äärikristillinen ryhmä

(URJALA) Suomessa toimii äärimielinen kristillinen ryhmittymä, jolla on yhteyksiä ulkomaille, kertovat luotettavat lähteet Lehdelle. Lähteiden mukaan ryhmällä on kymmeniä, kenties...

Close