Kategoriat
Kotimaa

Selvitysmies esittää alkoholin juomisen täyskieltoa ravintoloihin

”PASSIIVISEN JUOPOTTELUN RISKIT LIIAN SUURET RAVINTOLAHENKILÖKUNNALLE”
(ELDANKAJÄRVI) Alkoholilain ja alkoholiveron laskemista seurannut selvitysmies Eero Känni esittää alkoholinjuomisen täydellistä kieltämistä ravintolatiloissa. Kännin raportin mukaan nykytilassa ravintolahenkilökunta joutu aivan liikaa altistumaan alkoholinkäytön haitoille.
”Erityisenä huolena ovat olleet tässä nk. passiivisen juopottelun aiheuttamat terveysriskit. Esimerkiksi baarimikot joutuvat usein tiskillä seuraamaan aivan vierestä tuntikausia joka ilta asiakkaiden kaljanjuontia. Vuosien saatossa siitä aiheutuu merkittävä terveysriski”, Känni arvioi.
Känni huomauttaa, että alkoholinkäyttö ravintoloissa johtaa lisäksi moniin muihin haitallisiin vaikutuksiin. Suuressa vaarassa ovat mm. portsarit. ”Paitsi Kuusankoskella, jossa asia on ihan päinvastoin, mutta se onkin poikkeustapaus”, Känni muistuttaa.

Asiakkaat vastustavat

Selvitysmiehen ehdotus ei saa suurtakaan vastakaikua ravintolaväen keskuudesta. Paikallisessa Kierre-pubissa istuneet Kake ja Artsi sanoivat, että ”turpaansa saa koko mies jos tänne eksyy”. Miesten mukaan ravintolassa käymiseltä katoaa tyystin pohja, jos alkoholinnauttiminen kielletään.
He pelkäävät kukoistavan suomalaisen pubikulttuurin rappeutuvan kalsarikännäilyksi.
”Vittusaatana!” kommentoi Kake Artsin nyökytellessä vieressä. Myös hallituspiireissä Kännin raporttia pidetään lähinnä huvittavana.

Read previous post:
Bumtsibum loppuu Jumalan käskystä

(LAPUA) Suomalaisten suosima lauantai-iltojen laulu- ja leikkiohjelma Bumtsibum on tullut tiensä päähän. Ohjelma lopetetaan Jumalan käskystä vuoden 2005 helmikuuhun mennessä....

Close