Kategoriat
Kotimaa

Ylipainoiset aikovat haastaa Valion oikeuteen voin virheellisestä mainonnasta

(KUMLINGE) Sadat suomalaiset ylipainosta ja kolesteroliongelmista kärsivät ihmiset suunnittelevat kanteen nostamista Valiota ja muita meijeriyhtiöitä vastaan voin ja muiden rasvojen aiheuttamista terveyshaitoista. Kantajien mukaan heille tuputettiin vuosikymmenten ajan mainoksissa valheellista tietoa mm. voin terveysvaikutuksista.
”Kulutusmaitoa ja voita vaan syötiin päivästä toiseen. Nyt on valtimot tukossa ja ylipainoa sata kiloa. Kukaan ei kertonut, että siitä mitään haittaa olisi, ei ainakaan Valio”, valittelee 68-vuotias emäntä Hilma Maatila Kiuruvedeltä.
”Emännän perse on levinnyt kuin matalapaineen keskus Islannin länsipuolella. Ovistakaan ei mahdu kulkemaan”, tiivistää tuntojaan puolestaan isäntä Kauko Karjatalous , 55, Iisalmesta.
Kantajat sanovat, että Valio yhdessä muiden meijeriyhtiöiden kanssa yritti myös antaa sen kuvan, että ns. kevyttuotteet olisivat terveellisempiä kuin muut, eikä niistä koituisi haittoja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, he sanovat.
”Keimo veti kaksi askia Voimariinia päivässä ja sai sydänkohtauksen 44-vuotiaana. Nyt se pukkaa koiranputkea”, valittelee Iida Lypsykone, 82, Karjaalta, vanhapoikansa kohtaloa.
Valio on jyrkästi kiistänyt syyllistyneensä kuluttajien harhaanjohtamiseen. Yhtiö ei myöskään aio suostua minkäänlaiseen sovitteluratkaisuun, vaikka kantajien alkuperäinen korvausvaatimus, 127 miljardia euroa kultadubloneina, onkin ennätyskova.
”Long John Silver on puolellamme”, sanoo vahvasti sekaisin oleva Valion viestintäjohtaja Nanook Eskimopuikko.

Read previous post:
Opetusministeriö haluaisi lyhentää valmistumisaikoja

(KORPPOO) Suomalaisnuorten opiskeluajat ovat liian pitkiä ja työelämään siirrytään aivan liian vanhoina, moittii Opetusministeriö. Ministeriön mielestä valmistumisaikoja etenkin korkeakouluissa tulisi...

Close