Kategoriat
Kotimaa

Tutkimus: Lasten lihotus ravinnoksi etenee aikataulussa

(KAJAANI) Suomalaislasten lihottaminen ravintokäyttöön etenee aikataulun mukaisesti, ilmenee Tampereen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta. Tiistaina julkistettujen väliaikatietojen mukaan yli kymmenvuotiaista lapsista noin vajaa viidennes on jo ylipainoisia. Hallituksen Terijoella hyväksymän Swift2010-suunnitelman mukaan 50 % raja saavutetaan viimeistään vuonna 2008, jolloin ravintokäyttö alkaa.
”Kyllähän kansalaisten proteiininsaanti on turvattava. samalla voidaan vihdoin viimein laskea ruuan arvonlisäveroa, josta oppositio jaksaa aina natkuttaa”, totesi operaation toteutuksesta vastaava sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Viljami Mengele.
Hänen mukaansa ylipainoprojekti aloitettiin pilottihankkeilla jo vuosikausia sitten, mutta tavoitteita ei ikinä olisi saavutettu ilman ylikansallisten yhtiöiden auttavaa kättä – makeis- ja limonadiautomaattien muodossa.
”Oikein sydäntä lämmittää nähdä miten kakarat mättävät kilotolkulla sokeria sisuksiinsa ja paisuvat komeiksi laardikasoiksi. Tosi isänmaanystäviä”, kiittelee Mengele.
”Ja eipähän tarvitse enää muutaman vuoden päästä niiden kiljumista kuunnella busseissa ja junissa. Luojan kii-tos”, huoahtaa Mengele.

Read previous post:
Ehdokkaat: "Vähemmän tylsiä vaaliteemoja"

(SAIPUTTAA) Kunnallisvaaliehdokkaat jännempien vaalien puolesta -yhdistys esitteli eilen medialle vetoomuksensa, jossa toivotaan jännempiä vaaliteemoja. Yhdistyksen mukaan media pyrkii vesittämään vaalit...

Close