Kategoriat
Kotimaa

Rupert Murdoch Yleisradion johtoon

(KRISTIINA) Yhdysvaltalainen mediamoguli Rupert Murdoch on valittu Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi, tiedotti yhtiö myöhään tiistaina. Yleisradion hallintoneuvosto päätti Murdochin valinnasta koko illan kestäneiden neuvottelujen päätteeksi.
Lehden tietojen mukaan Murdoch, 73, valittiin kompromissiehdokkaana sen jälkeen, kun kansanedustaja Jouni Backman (sd.) ei saanut tarpeeksi kannatusta ja Suuri Cthulhu ja yllätyskorttina mukaan vedetty Shub-Niggurath kieltäytyivät paikasta.
Hallintoneuvosto katsoi tiedotteessaan, että Murdoch on ensiluokkainen toimitusjohtaja, joka on News Corp. -yhtiönsä johdossa osoittanut hallitsevansa ne taidot, joita Suomen yleisradioyhtiön luotsaamisessa tarvitaan. Toki hän kaipaa vielä aika paljon koulimista, hallintoneuvosto muistutti.
”Täytyy muistaa, että Yle ei ole mikään nyrkkipaja”, tiedotteessa sanottiin asiantuntevasti.

Puolueettomuus säilyy

”Toki olisimme toivoneet saavamme paikalle hetimiten täysin pätevän kandidaatin, mutta Hämeenkyrön sosialidemokraateista, joille tämä paikka oli jyvitetty, ei oikein löytynyt passelia”, valitteli neuvosto.
Murdoch itse suhtautui valintaansa tyynesti. Hän sanoi pyrkivänsä vaalimaan Ylen mainetta puolueettomana uutisvälittäjänä noudattamalla omistamansa Fox Newsin ’Fair and Balanced’ -linjausta. Ensi viikolla Ylen ohjelmistoon on mm. tulossa 17 tunnin mittainen erikoisohjelma presidentti George W. Bushista.
John Kerry on hinaaja”, kommentoi Murdoch lyhyesti.

Yksi vastaus aiheeseen “Rupert Murdoch Yleisradion johtoon”

Read previous post:
Tutkimus: Lasten lihotus ravinnoksi etenee aikataulussa

(KAJAANI) Suomalaislasten lihottaminen ravintokäyttöön etenee aikataulun mukaisesti, ilmenee Tampereen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta. Tiistaina julkistettujen väliaikatietojen mukaan yli kymmenvuotiaista lapsista noin...

Close