Kategoriat
Kulttuuri

Bill Clinton Lahden sinfoniaorkesterin solistiksi

(LAHTI) USA:n entinen presidentti Bill Clinton on tulossa Suomeen esiintymään Lahden sinfoniaorkesterin solistiksi. Sinfoniaorkesterin intendentti Osmo S. Ointu kertoo, että sopimus Clintonin kanssa saatiin valmiiksi myöhään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
”Clinton tulee tänne tekemään vähän puhallustöitä”, Ointu sanoo tiedotustilaisuuden aluksi viitaten Clintonin lahjoihin tenorisaksofonin soittajana.
”Tarkoituksena on esittää muun muassa musiikkia Pähkinänsärkijä-baletista.”
Oinnun mukaan Clintonin vierailu nivoutuu osaksi suurempaa kokonaisuutta. Kyse on Lahden sinfoniaorkesterin uudesta kampanjasta, jonka avulla ihmisiä houkutellaan enemmän konsertteihin.
”Pitkän pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että typerät jenkit vetävät parhaiten salit täyteen. Siitä syystä halusimme ensimmäiseksi vieraaksemme presidentin”, Ointu sanoo.
Lahden sinfoniaorkesteri suunnitteli yhteistyötä myös Yhdysvaltojen nykyisen presidentin George W. Bushin kanssa, mutta yhteinen rap-esitys ei saanut Bushin avustajien siunausta. Lisäksi istuvan presidentin kerrotaan olevan aivan liian kiireinen pommittaessaan arabeja, taistellessaan Kerryä vastaan vaalikampanjassa sekä opetellessaan sitomaan kengännauhojaan.
Vaikka Bushia ei paikalle saadakaan, on Lahden sinfoniaorkesteri saamassa arvokkaita vieraita. Vieraslistalle on soviteltu ainakin Mike Tysonia, Conan O’Briania, Homer Simpsonia, He-Mania, Doom-tietokonepelin mariinia sekä muita satuolentoja.
Lisäksi mukaan on houkuteltu huhujen mukaan myös NRA:n johtaja Charles Heston. Heston esittää Lahden sinfoniaorkesterin kanssa teokset ”Joutsenlampi” sekä ”Eläinten karnevaali” – omien sanojensa mukaan viimeistä kertaa.
”Mutta hienoahan tämä on. Clintonin kanssa päästään varmasti juhlimaan esitystä sikarein”, Ointu sanoo ja punastuu samantien tajuttuaan lipsahduksensa. ”Siis että puhallustyön jälkeen pääsee vähän rentoutumaan…” Ointu yrittää korjata tilannetta, kunnes viimein ymmärtää lopettaa puheensa toimittajakatraan nauraessa kippurassa lattialla.

Read previous post:
Rupert Murdoch Yleisradion johtoon

(KRISTIINA) Yhdysvaltalainen mediamoguli Rupert Murdoch on valittu Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi, tiedotti yhtiö myöhään tiistaina. Yleisradion hallintoneuvosto päätti Murdochin valinnasta koko...

Close