Kategoriat
Urheilu

Ei riittävän vammainen — diskattiin paralympialaisista

(ATEENA) Suomalainen olympiamitalitoivo Olavi Tapanainen on diskattu Ateenan paralympialaisista. Tapanainen ei jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä, kuten valtamediassa vielä eilen uskottiin, vaan hänet suljettiin kisoista pois liian terveenä.
Tapanainen ehti jo voittaa 5000 metrin juoksukilpailun alkuerät uudella olympiaennätyksellä. Doping-testissä kuitenkin paljastui, että Tapanainen käytti juoksussa omia jalkojaan. Kisaan osallistujilta odotetaan vähintään yhden tekojalan käyttöä.
Pettymys loistikin suomalaisleirissä varhain keskiviikkoaamuna.
”Tämä on tällaista sääntöviilausta”, kommentoi Tapanaisen valmentaja Jelmeri Suvanto. Suvannon mukaan Tapanainen on vammainen suomalaisen mittapuun mukaan, sillä hänen vasemmasta jalastaan on poistettu kaksi luomea ja miehellä on ollut jo useita vuosia paha huumeriippuvuus.
”Ja on minulla lukihäiriökin”, Tapanainen sopertaa itse pettymysten kyyneleidensä välistä.

Useita huijausyrityksiä

Paralympialaisten tiedotusnatsi Helmut Übermeistern kertoo, että vastaavanlaisia huijausyrityksiä on tullut esille kisojen aikana paljon. Sokeiden pingisottelun finaalissa toinen pelaajista paljastui vain pahasti karsastavaksi, ja kuurojen satasella eräs kilpailija paljastui, kun hän oikeasti kuuli lähtölaukauksen.
”Epäilimme aluksi varaslähtöä, mutta kun sama urheilija kolmannellakin kerralla lähti viisi sekuntia ennen muita liikkeelle, oli lopputulos selvä – miehellä on toimivat korvat”, herr Übermeistern sanoo saksalaisittain murtaen.
Paralympialaiset jatkuvat tänään vielä kääpiönheitolla ja mykkien kutsuhuutokilpailulla. Heti paralympialaisten jälkeen starttaavat paranormaalit olympialaiset. Suomalaisista mukana ovat Juhan af Gran, Paavo Lipponen sekä Joonas Hytönen.

2 vastausta aiheeseen “Ei riittävän vammainen — diskattiin paralympialaisista”

Edellisten paralympialaisten kehitysvammaisen koripallossa kävi ihan aikuisten oikeesti niin (urheiluruudussa kerrottiin), että Espanjan joukkue hylättiin, koska joukkueessa ei ollut yhtään kehitysvammaista.

Read previous post:
Bill Clinton Lahden sinfoniaorkesterin solistiksi

(LAHTI) USA:n entinen presidentti Bill Clinton on tulossa Suomeen esiintymään Lahden sinfoniaorkesterin solistiksi. Sinfoniaorkesterin intendentti Osmo S. Ointu kertoo, että...

Close