Kategoriat
Talous

Tähtiliitto ei lähde mukaan tupoon

(ANDROMEDA) Ihmisrodun avaruusimperiumia hallinnoiva Tähtiliitto ei aio lähteä mukaan tämänvuotiseen tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun vaan tavoittelee liittokohtaisin neuvotteluin edullisempaa työehtosopimusta.
Asiasta kertoi Tähtiliiton edustaja, kapteeni Jean-Luc Picard perjantaina. Picardin mukaan työnantajapuolen esittämät 0,7 prosentin yleiskorotukset ovat lähinnä vitsi eivätkä kelpaisi klingoneillekaan.
”Vähintään 2,4 prosenttia lisää liksaa ensimmäisenä vuonna ja 1,2 lisää seuraavana inflaatiotarkistuksin. Muuten iskemme perseet penkkiin ja romulaanit ovat alta aikayksikön kimpussanne”, varoitti Picard U.S.S. Enterprisen komentosillalta.
Picardin mukaan Tähtiliitto haluaa kiinnittää erityishuomiota myös alakohtaisiin ongelmiin. Etenkin ylityökorvaukset ja vaarallisen työn lisät ovat tapetilla.
”Kaikille punapukuisille turvamiehille on maksettava vähintään 400 euron könttälisä sekä kuolemantapauksen sattuessa omaisille hautauskustannukset”, jyrisee Picard.
Valtiovarainministeriö pitää valitettvana, että merkittävä liitto irrottautuu tupo-pöydästä ennen varsinaisen väännön alkua. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs epäilee, että Tähtiliitto onnistuu aikeissaan.
”Ylisuuret korotukset vievät dynamiikan taloudesta, stagnaatio uhkaa, työpaikat vähenevät, maa halkeaa idästä länteen, paska haisee ja panjot soi. Ei, se on kauheaa”, hän sanoo.
”Punainen hälytystila, herra Sulu! Vaiheiset valmiiksi! Ladatkaa fotonitorpedot!” vastasi Picard.

2 vastausta aiheeseen “Tähtiliitto ei lähde mukaan tupoon”

Mutta helevetti! Eihän Picard ja Sulu oo voineet olla samassa paikassa samaan aikaan!!!

Tähtiliiton turvamiehillä on muuten keltaiset puvut. Päällystöllä on punaiset.

Read previous post:
Sähkeitä perjantailta

Sikiöseulontoja vertaillaan Turussa -- "Näissä nykyisissä seuloissa on niin paljon löysää, että sellainen vajaa parikiloinen esi-ihminen lupsahtaa aika helposti pois...

Close