Kategoriat
Sähkeet

Proustilaiset sähkeet perjantaille

UPM aloittaa yt-neuvottelut — Metsäyhtiö UPM aloittaa – ah, metsä, ja sen tuoksu, joka tuo mieleeni keväät setäni Eugenen maatilalla lähellä Lorrainea, vastakaadetun männyn pihka, perhoset, liidellen ilmassa kuin kevään airuina ilman maallista huolta, ja ilmassa leijui odotus, yhtä lailla omani kuin koko luonnon, kesästä ja sen riemuista.
Ranskalaisia siepattu Irakissa — Lorrainesta mieleeni ovat aina jääneet myös nuo pyöräretket pieneen kylään maatilan lähellä, jossa vanhat baskeripäiset miehet joivat sokeroitua pöytäviiniä päivästä toiseen ja pelasivat dominoa. Jean ja Claude, ne olivat miesten nimet, ja Claude oli taistellut maailmansodassa, josta hän kertoi aina pitkiä tarinoita, joita emme olisi halunneet oikeastaan kuulla, mutta kellään ei ollut sydäntä keskeyttää.
Suurten puolueiden kannatus lähes ennallaan — Jean puolestaan oli palava kommunisti, hän muisti hyvin ajat aivan suuren sodan jälkeen, kun kommunistinen puolue oli voimissaan. Kun Jean alkaa puhua puolueesta, tai Puolueesta, kuten hän mainitsee, hänen silmänsä alkavat loistaa. Ei muuten ole helppoa sanoa ääneen isoja kirjaimia, mutta hän onnistui siinä. Jean oli tuolloin töissä sahalla, joista UPM siis vähentää työvoimaansa.

Read previous post:
Huispaus mukaan lukioiden opetusohjelmaan

(HELSINKI) Harry Potter -kirjoista ja -elokuvista tuttu huispaus-peli on opetusministeriön päätöksellä päätetty sisällyttää jo alkavan lukuvuoden opetussuunnitelmaan maamme lukioissa. Pelissä...

Close