Kategoriat
Arkisto

Lehti 60 vuotta sitten: Brasilia saksalaisten ykköslomakohde ensi kesänä

PALUULENNOILLA VIELÄ REILUSTI TILAA
(LEIPZIG) Ensi kesänä saksalaiset matkustavat innolla Brasiliaan ja muihin Etelä-Amerikan maihin, mikäli maan matkatoimistojen varauskirjoihin on uskominen. Toimistot kertovat, että lähes kaikki matkat Brasiliaan on jo loppuunmyyty, ja sama pätee myös Argentiinaan, Uruguayhin ja Paraguayhin suuntautuvilla lennoilla.
”Varsinkin moni Puolueen ykköskaartiin kuuluva hakee ensi kesänä rusketusta arjalaiseen hipiäänsä latinalaisesta auringosta”, maalailee KdF-matkatoimiston esimies Wolfgang Judenraus asennossa jäpittäen.
Judenrausin mukaan mattimyöhäisille joudutaan myymään mitä ilmeisimmin pelkkää ei-oota, tosin pieni erikoisuus varauskirjoissa on:
”Paluulennoille Brasiliasta näyttäisi vielä olevan reilusti tilaa. Näyttää siltä, etteivät kaikki johtajat halua niin tarkasti päättää paluunsa ajankohtaa, vaan tahtovat viettää rauhallisen ja pitkänkin loman menestyksekkään sodan jälkeen”, vakuuttelee Judenraus pöydän alta, jonne piilouduimme liittoutuneiden pommituksia.

Peruutuksen mahdollisuuksia

Liian myöhään heränneille tarjolla on vielä pieni oljenkorsi, nimittäin peruutukset. Alati lisääntyvien pommitusten myötä on nimittäin mahdollista, että peruutuksia sattuu ”luonnollisista syistä”, kuten kultahampaita laskeskeleva Judenraus asian ilmaisee.
”Esimerkiksi kirjoissamme on aika paljon dresdeniläisiä”, hän vinkkaa putsaten sotilaspukuaan kivipölystä.
Hän kuitenkin huomauttaa, ettei 12-78-vuotiaiden miesten kannata haaveilla ulkomaanmatkasta, sillä heille valtakunnan johto suunnittelee tärkeämpiä tehtäviä.
”Johtajan tahto on, että kaikki tuohon ikäryhmään kuuluvat miehet marssivat ensi kesänä riemusaatossa Moskovaan ja Lontooseen”, sanoo Judenraus vaikkei usko itsekään.

Read previous post:
Proustilaiset sähkeet perjantaille

UPM aloittaa yt-neuvottelut -- Metsäyhtiö UPM aloittaa - ah, metsä, ja sen tuoksu, joka tuo mieleeni keväät setäni Eugenen maatilalla...

Close