Kategoriat
Kotimaa

Päivähoitopaikkojen määrä kasvanut rajusti

(HELSINKI) Rikospoliisi on huolestunut nk. päivähoitopaikkojen rajusta kasvusta pääkaupunkiseudulla. Viranomaisten mukaan vastikään voimaanastuneet lainmuutokset eivät ole hillinneet päivähoitoja juuri ollenkaan. Mainontakiellosta huolimatta ”hoitopaikka kyllä aina löytyy tavalla tai toisella, jos halua vain riittää, ja sitähän riittää”, huokaisee komisario Susikoski.
Päivähoidon tarjoajat ovat entistä useammin ulkomaisia toimijoita. Tämän taustalla on poliisin mukaan se, että kotimainen hoito tulee selvästi kalliimmaksi, ja asiasta saattaa myöhemmin tulla harmia. Ulkomaalaistyövoima sen sijaan häipyy rajan taakse, ja on siksi vaivattomampaa.
Susikoski kertoo, että myös ympärivuorokautisia hoitopaikkoja löytyy Helsingin seudulta muutamia, joskin ne ovat harvinaisempia ja kalliimpia.
”Saa nähdä, miten ensi vuonna voimaanastuva hoitotakuujärjestelmä muuttaa tilannetta”, hän pohtii Jallua selaten.

Read previous post:
9/11-vuosipäivä sujui rauhallisesti

(WASHINGTON) Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen kolmannen vuosipäivän vietto sujui rauhallisesti, tiedotti Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA sunnuntaina. CIA:n mukaan maailmalla ei ilmennyt...

Close