Kategoriat
Kotimaa

Luokkataistelu Suodenniemen ala-asteella

(SUODENNIEMI) Kova oli vanhempien ja opettajien kauhistus, kun Suodenniemen ala-asteella syttyi torstaina kesken rauhaisan koulupäivän kiivas luokkataistelu. Koulun 2B kävi ennalta varoittamatta koko voimallaan 2A:n kimppuun. Myös virkavaltaa tarvittiin pukarien erottamisessa.
”Tätä vihaa ei kyynelkaasu sammuta!”, julistivat 2B:n kaartilaiset lippujaan liehutellen.
Syynä luokkasotaan oli ilmeisesti se, että 2B:n oppilaat totesivat toisen luokan kahmineen itselleen liikaa tuotantovälineitä. 2A:n oppilaiden oli nähty rohmuavan luokkien yhteisestä kaapista mm vihkoja, lyijykyniä sekä pyyhekumeja.
Luokkataistelussa kymmenkunta oppilasta sai lieviä vammoja, ja mm. pikku-Eerolta katkesi hammas. Pahimpana seurauksena yhteiskuntatieteilijät pitävät kuitenkin luokkien välille syntynyttä avointa vihanpitotilannetta, joka saattaa puhjeta uudelleen väkivaltaisuuksiksi myöhemmin.
”Luokkaerojen syntyyn pitäisi kiinnittää enemmän huomiota”, totesi dosentti Jukka Engels.

Yksi vastaus aiheeseen “Luokkataistelu Suodenniemen ala-asteella”

Onnittelut Lehdelle viiltävästä analyysistä luokkaerojen todellisesta syntyperästä. Tuolta se kaikki alkaa, jos ei jo hiekkalaatikolta.
Nyt ymmärrän, että parempi osaisuuteni on vain luonnollista jatkumoa ala-asteelta. Eipä tartte duunareista enää ees senkään vertaa välittää..

Read previous post:
Hallitus esittää verojen laskua nollaan

(HYRYNSALMI) Suomen hallitus esittää eduskunnalle budjetin käsittelyn yhteydessä, että veroaste maassamme laskettaisiin nollaan. Valtiovarainministeri Antti Kalliomäen (sd.) mukaan ratkaisun myötä...

Close