Kategoriat
Kotimaa

Hallitus esittää verojen laskua nollaan

(HYRYNSALMI) Suomen hallitus esittää eduskunnalle budjetin käsittelyn yhteydessä, että veroaste maassamme laskettaisiin nollaan. Valtiovarainministeri Antti Kalliomäen (sd.) mukaan ratkaisun myötä Suomen kansainvälinen kilpailukyky kohoaisi ennennäkemättömiin mittasuhteisiin. Samalla valtion ja kuntien verotulot kasvaisivat.
”Kaikki talouden asiantuntijat joita me olemme halunneet kuunnella, sanovat, että suuret veronkevennykset itse asiassa kasvattavat verotuloja. Tästä loogisena seurauksena on, että mitä enemmän veroaste putoaa, sitä enemmän verotulot kasvavat. Yksinkertaista, eikö olekin”, selitti Kalliomäki.
Kalliomäen mukaan veronkevennykset aiotaan kohdentaa suurituloisille, koska pienituloisille kevennyksestä ”ei nyt ole paskankaan iloa”. Ministeri tähdensi, että kun ennestään varakkaille pumpataan tarpeeksi rahaa, sitä alkaa valua myös muihin yhteiskuntaluokkiin.
”Juuri kadulla kävellessäni näin, miten eräskin rouva antoi generöösisti katusoittajalle kaksi euroa. Systeemi toimii”, vakuuttelee Kalliomäki.
Hallitus on kuullut asiantuntijoina mm. Yhdysvaltain entisiä presidenttejä George Bushia ja Ronald Reagania. Reaganin kuulemisessa avusti meedio. ”Oikeastaan hän oli aika pieni”, yrittää Kalliomäki vääntää kaksikielistä vitsiä siinä juurikaan onnistumatta.

Yksi vastaus aiheeseen “Hallitus esittää verojen laskua nollaan”

Näm´ on just niitä vitsejä joita ei ymmärrä muut kuin vitsin vääntäjä itse. Regular on sen verran kaukaa haettu.

Read previous post:
Rajamäki: Poliisin kuunteluoikeuksia laajennettava

Sisäministeri Kari Rajamäki vaatii poliisin kuunteluoikeuksia laajennettavaksi reippaasti. Ehdotuksessa uudeksi poliisilaiksi poliisille myönnettäisiin oikeus kuunnella terroristeiksi epäiltyjen ihmisten puhelinta, ennen...

Close