Kategoriat
Arkisto

Lehti 63 vuotta sitten: Venäläiskenraali povaa Leningradin piirityksestä lyhyttä

(MURMANSK) Saksalaisjoukkojen keskiviikkona aloittama Leningradin neuvostokaupungin piiritys jäänee lyhytaikaiseksi, arvioi kaupungin puolustusta johtava kenraali Aleksei Zinovjev. Lehden kirjeenvaihtajalle antamansa lausunnon mukaan Zinovjev arvelee, että saksalaisten saartorengas lyödään jo parin viikon kuluessa.
”Sodanjohtomme on laskenut, että maksimissaan piiritys voisi kestää pari kuukautta. Sen jälkeen saksalaisten resurssit on käytetty ja voimme aloittaa vastahyökkäyksen”, uskoo Zinovjev.
Kenraalin mukaan kaupunki voisi tietenkin teoriassa kestää piiritystä huomattavasti pidempäänkin. Hänen mukaansa venäläisten taistelutahto on horjumaton, ja ruoka- ja tarvikevarastot riittävät pitkälle.
”Mutta hyvä Jumala sentään, jos piiritys jatkuisikin jostain käsittämättömästä syystä vaikkapa puoli vuottakin. Sitten jouduttaisiin jo syömään kenkiä ja lapsia. Mutta sellainenhan ei ole edes mahdollista”, heittää Zinovjev lievässä epähuomiossa.
Venäläisten laskelmat saattavat tosin vielä muuttua, ja jopa koko kaupungin puolustus romahtaa, mikäli Suomen armeija aloittaa oman offensiivinsa Saksan pyyntöjen mukaisesti ja katkaisee Leningradin kannalta tärkeän pohjoiseen johtavan Murmanskin radan liikenteen.
”Ihan varmasti näin tapahtuu”, lupaa Pääesikunta.

Read previous post:
Keskustan kannatus hurjassa nousussa

(HAROLA) Suurimman hallituspuolueen Keskustan kannatus on selvässä kasvussa, kertovat Suomen Gallupin tekemät tuoreet puolueiden kannatusta selvittävät mielipidemittaukset. Niiden mukaan Keskustan...

Close