Kategoriat
Kotimaa

Keskustan kannatus hurjassa nousussa

(HAROLA) Suurimman hallituspuolueen Keskustan kannatus on selvässä kasvussa, kertovat Suomen Gallupin tekemät tuoreet puolueiden kannatusta selvittävät mielipidemittaukset. Niiden mukaan Keskustan kannatus on nyt noin 24,5 prosenttia, riippuen kellonajasta ja siitä, keltä kysytään.
Kyselyihin, jotka tilasivat tahoillaan YLE, Helsingin Sanomat, STT, Väli-Suomen sanomalehdet, Kaleva, Ilta-Sanomat ja Iltalehti, haastateltiin kussakin tuhatta suomalaista maanantaina kello 15, 16, 17.10, 18.34 ja 19.15:52, sekä tiistaina hiukan puolenpäivän jälkeen, koska puhelinhaastattelijat olivat saunaillan takia vähän aamulla myöhässä.
Kyselyiden mukaan Keskustan kannatus on noin 24,3 tai 24,4 tai 24,5 tai 24,6 prosenttia, tai sitten jotakin muuta, riippuen mm. mandelbrot-efektistä. Kasvua edellisen viikon tiistai-iltapäivään on keskimäärin 0,2 prosenttiyksikköä, edelliskeskiviikon klo 18:aan 0,3 prosenttiyksikköä ja viime kunnallisvaalien aattoillan klo 19:ään niinikään noin 0,3 prosenttiyksikköä.
Tutkimusten virhemarginaali on neljä prosenttiyksikköä.
Tiedotusvälineiden mukaan tulos on ”perkeleen merkittävä, ja ehdottomasti pääuutinen”. Uutispäivä taisi taas olla surullisen hiljainen?
”Oli joo”, todetaan tiedotusvälineistä kuorossa.

Yksi vastaus aiheeseen “Keskustan kannatus hurjassa nousussa”

Kuulin juuri asioista hyvin perillä olevalta taholta Keskustan tulevasta kunnallinvaaliohjelmasta. Otaniemen äärikeskustalaisten johtohahmoihin kuuluva vaikuttaja Junnu Ventti (nimi muutettu), puhui työmaaruokalassa sivu suunsa ja vuosi Keskustan pääteeman vaaleissa olevan kaupunkien viheralueiden ottaminen hyötyviljelyyn. Esplanadin voisi, näin aluksi, valjastaa perunanviljelylle. Isännät maaseudulla kun ostavat tukiaisrahoillaan aina vaan isompia traktoreita niin, vanhat valmetit olisivat jouten ja juuri sopivia kaupunkikäyttöön. Ventti lipsautti.
Parhaimmillaan ideaa voitaisiin jatkojalostaa niin että valtion omistamilla junaradoilla valtion tukityöllistämät pitkäaikaistyöttämät viljelisivät valtion pottuja. Siinähän hoituisi lannoituskin ihan kuin itsestään, kieh, kieh. Ventti virnistää. Ja jos joku luuseri jää junan alle, niin ei kun uutta tilalle, ja taas on Vanhasen työllisyysastetavoite pykälää lähempänä. Ventti lopetti.

Read previous post:
Lehti 60 vuotta sitten: Suomalaiset saapuivat Uralille

(JEKATERINBURG) Jatkosota Neuvostoliittoa vastaan on päättynyt ja ensimmäiset suomalaisjoukot ovat saapuneet onnistuneesti Uralille, tiedotti sotavoimien pääesikunta päiväkäskyssään tiistaina. Päiväkäskyn mukaan...

Close