Kategoriat
Arkisto

Lehti 60 vuotta sitten: Suomalaiset saapuivat Uralille

(JEKATERINBURG) Jatkosota Neuvostoliittoa vastaan on päättynyt ja ensimmäiset suomalaisjoukot ovat saapuneet onnistuneesti Uralille, tiedotti sotavoimien pääesikunta päiväkäskyssään tiistaina. Päiväkäskyn mukaan ensimmäisenä Uralin kupeeseen ylsivät kolmannen armeijakunnan jääkäripataljoonalaiset Rokka ja Susi.
”Saamiemme tietojen mukaan jääkäreitä kuljettanut vankikuljetus saapui Arzamasin leirille n:o 16 Uralin läheisyyteen maanantaina illansuussa, ja miehet on jo kuljetettu omaan parakkiinsa, ja heille on talven varalta jaettu sandaalit”, kertoi kapteeni Lammio Lehden sotakirjeenvaihtajalle.
Lammion saamien epävirallisten tietojen mukaan suomalaisten pääosasto saapuu asemiinsa Uralille lähipäivien kuluessa. Jotkut ryhmät jatkavat tästä eteenpäin aina Siperian itäosiin saakka. Valitettavasti suomalaisten mukana edenneet saksalaiset aseveljet on ilmeisesti likvidoitu.
”On vähän kiire tästä Berliiniin”, kommentoi saksalaiskomentaja Horst Wessel juostessaan länteenpäin.

Read previous post:
Taistosähkeitä keskiviikolle

Taisto vaatii lisää liksaa -- Taiteilijoiden työllistämisedellytyksiä ja sosiaaliturvaa selvittelevä toimikunta (TAISTO) vaatii esittävien taiteilijoiden palkkioiden korotuksia. "Eihän näillä tuloilla...

Close