Kategoriat
Kotimaa

Helsingin Sanomat muuttaa nimensä Pravdaksi

(PYHTÄÄ) Suomen ja pohjoismaiden suurin sanomalehti Helsingin Sanomat muuttaa nimensä vuodenvaihteesta lukien Pravdaksi, kertoi päätoimittaja Janne Virkkunen torstaina. Nimenmuutoksen taustalla on Virkkusen mukaan lehden halu ”korostaa omaa erinomaisuuttaan”.
”Haluamme teroittaa kaikille suomalaisille, että ainoastaan yksi voi tarjota sen oikean tiedon ja näkökannan kotimaan ja ulkomaan asioihin. Muihin tietolähteisiin on syytä suhtautua varauksella, tai paremminkin jättää täysin huomiotta”, hän jatkaa.
Virkkusen mukaan lehti käy paraikaa neuvotteluja valtiovallan kanssa siitä, voitaisiinko kaikki muut tiedotusvälineet Suomessa kieltää lailla ja Pravdaa puolestaan jakaa joka kotiin verorahoilla tuettuna.
”Mielestämme on ongelmallista, että kansa saa muista lähteistä joskus erisuuntaista informaatiota kuin meiltä. Lisäksi monien lehtien pääkirjoituksissa kanta m. EU- ja Nato-kysymykseen poikkeaa oikeasta, siis meistä”, hän erittelee.
Koska asia pitkän aasinsillan ja assosiaatioketjun kautta liittyy etäisesti Euroopan unioniin, kysyttiin kommenttia myös Alexander Stubbilta, joka tyytyi jokeltelemaan.

Yksi vastaus aiheeseen “Helsingin Sanomat muuttaa nimensä Pravdaksi”

Read previous post:
Suomelle siirtomaita Afrikasta

(HELSINKI) Suomen taloutta ryhdytään kohentamaan ensi vuoden alusta hankkimalla siirtomaita. Hallitus teki asiasta periaatepäätöksen eilisiltaisessa kokouksessaan. Alkujaan mahdollisuus siirtomaiden hankintaan...

Close