Kategoriat
Talous

Suomelle siirtomaita Afrikasta

(HELSINKI) Suomen taloutta ryhdytään kohentamaan ensi vuoden alusta hankkimalla siirtomaita. Hallitus teki asiasta periaatepäätöksen eilisiltaisessa kokouksessaan. Alkujaan mahdollisuus siirtomaiden hankintaan nostettiin esille EU:n ilmoitettua sokerin viljelyn tuen lopettamisesta. Valtiovarainministeri Antti Kalliomäen mukaan siirtomaiden hankinnalla on kuitenkin huomattavasti sokerin saannin turvaamista laajempia vaikutuksia.
”Hankkimalla omia halvan työvoiman maita kyetään yrityksille tarjoamaan realistinen vaihtoehto kokonaan Suomen vaikutuspiirin ulkopuolelle siirtymiselle. Näin suomalainen huippuosaaminen saadaan pidettyä ikään kuin oman kylän liepeillä”, selvittää Kalliomäki.

”Suunnitelma A”

Hallituksen eilisiltainen kokous venyi pikkutunneille saakka. Suunnitelmasta väännettiin tiukasti kättä loppuun saakka. Kilpailevana ehdotuksena käsiteltiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ehdotusta, jonka mukaan Suomesta itsestään tulisi tehdä halvan työvoiman ja matalan elitason maa, jolloin Nokialla ei olisi mitään syytä maasta poistua. Ehdotus sai laajaa kannatusta poliittisen kentän kaikilta laidoilta.
”Kyllä itse olen aina pitänyt selvänä asiana sitä, ettei hyvinvointivaltiota kyetä pelastamaan muutoin, kuin luopumalla sen kansalaisilleen tarjoamista palveluista”, totesi eräs nimettömänä mieluiten pysyttelevä pääministeri kokouksen leikki- ja laulutauolla.
Hallitus päätyi kuitenkin loppujen lopuksi siirtomaasuunnitelman taakse yksimielisesti. ”Että päästään kurmoottamaan köyhää”, kaikui päätös rehvakkaan naurun saatteleman, kunnes naapuri tuli valittamaan metelistä.

Read previous post:
Pakolliset sähkeet torstaille

Liukas keli yllätti autoilijat -- Syksyn ensimmäisten yöpakkasten liukastamat tiet yllättivät autolijat pahanpäiväisesti ympäri Suomea. Peltikolareja ja ojaanajoja sattui kymmeniä,...

Close