Kategoriat
Kotimaa

Yhä useampi hankkii adoptioterroristin

(TURKU) Suomalaisten into hyväntekeväisyyteen on selvässä kasvussa, uskovat kansalaisjärjestöt. Erilaisten keräysten tuotot ovat olleet viime vuosina nousussa ja perinteisten auttamismenetelmien rinnalle on vahvasti noussut nk. adoptiolapsen hankkiminen ulkomailta. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalainen tukee joka kuukausi tietyllä summalla jossain kehitysmaassa asuvaa lasta ja rahoittaa näin mm. tämän opintoja.
Tämän vuoden suurin hitti on ollut Plan B -järjestön aloittama adoptioterroristikampanja. Alkuvuoden aikana terroristeja on adoptoitu jo toistasataa eri puolilta maailmaa.
”Esimerkiksi Gazassa asuvalla Alilla, 22, ei vielä vähän aikaa sitten ollut mitään taloudellisia edellytyksiä ryhtyä terrori-iskuihin, mutta nyt hän saa kuukaudessa 10 euron tuen. Hän onkin kirjoittanut ’adoptiovanhemmilleen’ että pystyy räjäyttämään itsensä ja paikallisbussin ilmaan jo parin kuukauden sisällä”, iloitsee järjestön tiedottaja Humbert Humbert.

Eniten Lähi-idästä

Humbertin mukaan kansalaisjärjestön antama apu on tarpeeseen, sillä maailman valtiot eivät enää tue terroristeiksi haluavia samassa mittakaavassa kuin ennen. Erityisen huolestunut hän on Yhdysvaltain aiempaa nihkeämmästä rahanjakopolitiikasta.
”Vielä 1980-luvulla rahaa suorastaan syydettiin, mutta nyt terroristeista tuntuu, että heidät on jätetty aivan yksin”, murehtii Humbert.
Terroristeja tai terroristiksi pyrkiviä on adoptoitu selkeästi eniten Lähi-idästä, varsinkin palestiinalaisalueilta ja Irakista. Ne ovat ohittaneet jo vanhat suosikit Afganistanin ja Angolan. Humbert toivoo kuitenkin, että ihmiset muistaisivat myös lähiseutujensa huono-osaisia.
”Pitää muistaa, että apua tarvitsevia terroristeja on lähempänä kuin aavistammekaan, myös Euroopassa, vaikkei sitä aina uskoisi”, hän muistuttaa .

Read previous post:
Uusi allergialääke lupaa ihmetuloksia

(VIEREMÄ) Tohtori Keimo Turauksen kehittämä uusi antiallergeenijärjestelmä on niin sanotusti räjäyttämässä allergialääkkeiden potin. Tänään esitelty järjestelmä on saanut valtavasti huomiota...

Close