Kategoriat
Kulttuuri

Finlandia-talon julkisivuongelmaan ratkaisu

(TOIJALA) Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon vuosikymmeniä jatkuneeseen julkisvuongelmaan on löytymässä vimein ratkaisu. Museovirasto sekä Helsingin kaupungin ympäristötoimi ovat päässeet alustavaan sopimukseen, jonka mukaan herkästi mustuva carrara-marmori korvataan paremmin suomalaiseen miljööseen sopivalla ja saastetta kestävällä kusenkeltaisella rappauksella.
”Ei tämä mikään helppo päätös ollut, mutta jotain tässä oli tehtävä, koska kohta on taas se aika vuodesta, kun marmoritiilet muuttuvat ruskansävyisiksi ja putoilevat maahan. Tämä ratkaisu osoittautui sitten kaikkein parhaaksi”, kuvailee kaupunginvaltuutettu Frank Lloyd Wright.
Wrightin mukaan kusenkeltainen rappaus, joka on suomalaisille tuttu mm. lukemattomien koulurakennusten seinistä kuvaa mitä oivimmin suomalaista kansanluonnetta sekä aatemaailmaa. Hän muistuttaa, ettei joutsenkaan ole mitenkään puhtoisen valkoinen, vaan ”likaisenkellertävä, niinkuin morsiamen hääpuku seuraavana aamuna”.
Loppusuoralle ylsivät myös vanha ajatus marmorin korvaamisesta graniitilla sekä endlösungiksi kutsuttu malli, joka tarkoittaa ”koko paskan räjäyttämistä helvetin kuuseen”. Jälkimmäisessä skenaariossa talon tilalle olisi rakennettu parkkipaikkoja.

Yksi vastaus aiheeseen “Finlandia-talon julkisivuongelmaan ratkaisu”

Mihinköhän nuo syksyisin varisevat carrara-marmorilaatat varstoidaan? Mahdetaankohan niitä kerätä kasoihin ja polttaa eduskuntatalon takapihalla?

Read previous post:
Pelottavat sähkeet maanantaille

Syksyn ylioppilaskirjoitukset käyntiin - Niin ne pikku runkkarit luulevat, että niistä jotakin tulisi kun saavat tyhmännäköisen lätsän päähänsä, joka on...

Close