Kategoriat
Kotimaa

Äidinkielen opettajat huolissaan lasten kirjoitustaidosta

(LOIMAA, AS.) Suomen äidinkielen opettajien liitto on tyrmistynyt nuorten suomenkielen taidoista. Liiton mukaan vain harvat yläasteikäiset nuoret osaavat kirjoittaa ymmärrettävästi ja selkeästi. Puutteita on sekä kielen osaamisessa että varsinaisessa kirjoitusasussa.
Viimeinen pisara liitolle olivat Korkeimman oikeuden päätöksellä Yhdysvaltoihin palautettavien 13- ja 15-vuotiaiden poikien kirjeet, jotka Iltalehti julkaisi maanantaina.
”Ihan kamalaa tekstiä. Ajatusvirheitä, argumentaatio puutteellista. Kirjaimet eivät pysy riveillään, vaan hyppivät paperilla miten sattuu. Ja mitä hemmettiä nämä useat huutomerkit tässä peräkkäin tekevät!!!” ihmettelee liiton asiamies Jaakkima Pilkunviilaaja.
Asiamies muistuttaa lisäksi, että vanhan hyvän ajan kaunokirjoituksen vaihtaminen tekstauksen kaltaiseen kirjoitustapaan on tehnyt nuorten kirjoituksesta ”aivan hemmetin rumaa raapustusta, josta ei saa Erkkikään selvää, vaikka Erkillä onkin uudet klasit”.
Nuorten heikentyneitä taitoja pahempana asiana liitto ja oikeastaan aivan kaikki muutkin pitävät kuitenkin KKO:n ratkaisusta suivaantuneiden äitien tapaa valjastaa omat lapsensa mukaan mielenosoituksiin, vaikkeivät nämä asiasta mitään vielä ymmärrä. Kaiken huippu on iltapäivälehtien mässäily perheen sisäisellä tragedialla sekä poikien kirjeissään pohtimien henkilökohtaisien tuntojen julkaisu levikin nostamiseksi.
”Kyllä tämä eettiseltä kannalta on ihan perseestä”, toteaa mm. koko Lounais-Suomi.

Read previous post:
Säälisähkeitä tiistailta

Clinton-paran sydän herkillä -- Yhdysvaltain entinen (huokaus) presidentti Bill Clinton koki elämän nurjan puolen kohtaamalla kivuliaat sydänoireet viime perjantaina. Voi...

Close