Kategoriat
Talous

Outokumpu Oy:n yhteydet ryyppyputkien kartelliin tutkitaan

(OUTOKUMPU) Europol ilmoitti maanantai-iltana jatkavansa edelleen eurooppalaisen putkikartellivyyhden selvittämistä. Viime viikolla muun muassa suomalaiselle Outokumpu Oy:lle langetettiin tuomio kupariputkien kartellikaupasta. Nyt Europolin tutkinnan päälinjaksi on vaihtunut muutaman suuren eurooppalaisyrityksen yhdessä ylläpitämä ryyppyputkien kartelli.
”Ryyppyputkia tarvitaan silloin tällöin ihan kaikilla elämänaloilla. Tämän vuoksi niiden vapaan tuottamisen rajoittaminen on erityisen raskauttavaa” toteaa tutkimusten johtaja Nils Gustafson. ”Samalla pyrimme selvittämään sen, pitääkö Nokia Suomessa yllä laitonta uraputkien monopolia”, Gustafson vihjaa.

Kansat vastustavat kartellia

Kartelliepäilyt ovat nostattaneet suurta kohua monissa maissa. Europolin mukaan ennen muuta Suomessa joutuukin tätä nykyä maksamaan kohtuuttoman korkean hinnan hiukankin pidemmästä ryyppyputkesta.
Lehden tekemä tutkimus tukee Europolin väitettä putken korkeasta hinnasta. Esimerkiksi kolmen viikon ryyppyputki maksoi toimittajalle kuukauden palkan ohella avovaimon, asunnon, perinnön ja itsekunnioituksen. Toimittajan ohella myös Koponen joutui sukunsa kanssa riitoihin, mutta sai kuitenkin jäädä asuntoonsa.
Europol ei toistaiseksi halua kommentoida tutkimusten etenemistä. Tuloksia kuitenkin pyritään saamaan vielä ensi vuoden aikana.

Read previous post:
Äidinkielen opettajat huolissaan lasten kirjoitustaidosta

(LOIMAA, AS.) Suomen äidinkielen opettajien liitto on tyrmistynyt nuorten suomenkielen taidoista. Liiton mukaan vain harvat yläasteikäiset nuoret osaavat kirjoittaa ymmärrettävästi...

Close