Kategoriat
Kotimaa

Luther-säätiö: 1400-luku ei lopu koskaan

(TURKU) Suomen evankelisluterilaisen kirkon tiimoilta toimiva Luther-säätiö aloittaa sunnuntaina mittavan kampanjan tehdäkseen tavoitteensa tunnetuiksi kansan keskuudessa. Otsikkoihin säätiö alkujaan nousi keskustelun naispappeudesta herättyä taas henkiin.
Säätiö vastustaa naispappeutta ja monet sen jäsenet muun muassa kieltäytyvät pappisvihkimyksestä yhtä aikaa naispappien kanssa. Nyt alkavassa ”1400-luku takaisin” -kampanjassa säätiö haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei naispappeus suinkaan ole ainoa ongelma nykyisessä Herran kirkossa.
”Tärkein tavoitteemme on saada jalkapuurangaistus jälleen käyttöön”, kertoo säätiön mustaan kaapuun verhoutunut tiedottaja, joka tunnetaan vain salaperäisellä ”herra Tuomio” -nimellä. ”Suuren Martti Lutherin oppeja seuraten toivoisimme myös, että esimerkiksi kaikki vapaa-ajattelijat, kirkkoon kuulumattomat, juutalaiset ja pakanat ajettaisiin maasta.”

1400-1500

Säätiön kampanjassa muistutetaan, ettei 1400-1500 -lukujen tapoja tule ryhtyä muuttamaan. Kristillisyys ilmeni tuolloin kaikkein puhtaimmassa muodossaan, ja sen jälkeen on tapahtunut pelkkiä taantumia.
Loogisesti Luther-säätiön jäsenet vaativat kampanjassaan myös, että heillä tulee olla oikeus sairastapauksissa tulla hoidetuiksi ainoastaan 1500-luvun välineistöllä.
”Tyhmäähän se olisi, jos todettaisiin, että tuot ja tuo asia on paljon paremmin suunniteltu, kuin 1500-luvulla, mutta sitten roikuttaisiin yhdessä ainoassa asiassa, että tämä pitää tehdä samalla tavalla, kuin silloinkin pelkästään siksi, että yksi puolimielenvikainen on sen niin sanonut. Hitonko järkeä semmoisessa olisi”, herra Tuomio naurahtaa.

Read previous post:
Outokumpu Oy:n yhteydet ryyppyputkien kartelliin tutkitaan

(OUTOKUMPU) Europol ilmoitti maanantai-iltana jatkavansa edelleen eurooppalaisen putkikartellivyyhden selvittämistä. Viime viikolla muun muassa suomalaiselle Outokumpu Oy:lle langetettiin tuomio kupariputkien kartellikaupasta....

Close