Kategoriat
Talous

Summasen mallia testataan yritysmaailmassa

(LUOPIOLA) Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Raimo Summasen kehittämä johtotaktiikka on herättänyt kiinnostusta urheilupiirien ulkopuolella. Muun muassa Nokian johdon tiedetään kyselleen, kuinka Summanen motivoi joukkuettaan hyviin suorituksiin.
Nokia uskoo tarvitsevansa uusia eväitä säilyttääkseen markkina-asemansa tiukentuneilla matkapuhelinmarkkinoilla.
”Turhaan sitä työntekijää on tähän saakka hellitty. Sellaisia mammanpoikia ja maitopartoja on turhaan tuuditettu hyvänolon tunteisiin. Nyt ruoska heilumaan ja selkänahasta kaikki irti”, kertoo Nokian uusi työnjohtaja Raimo Murikka.
”Virtaset ja muut tekevät kummasti parempaa tulosta, kun riittävästi huudetaan päin naamaa.”
Selvä tulostavoitteellisuus henkilösuhteiden ja työpaikkaviihtyvyyden kustannuksella on erityisesti osakkeenomistajien mieleen. Tulos tai ulos -ajattelua kannatti Suomen Gallupin tekemän pikakahvilakyselyn mukaan kolme vastaajaa neljästä.

Seuraavana kaikki muu

Summasen taktiikkaa aiotaan Lehden tietojen mukaan soveltaa myös viihdemaailmaan. Idols ja Heikoin lenkki -ohjelmien vanavedessä myös muista kilpailuista tehdään aikaisempaa ilkeämmiksi.
Muun muassa suosittu Bumtsibum kokee muutoksen. MTV3:n ohjelmapäällikkö Raimo Ilikiä kertoo, että ohjelman juontajaksi on palkattu tulevalle kaudelle Suuri Cthulhu.
”Marco Bjuström on vain liian pehmo. Ei kansa sellaista jaksa katsoa. Cthulhu haukkuu ja sitten tappaa, jos vaikka Anna Hanski unohtaa Jos et sä soita -kappaleen sanat. Sitähän kaikki kuitenkin toivovat, ainakin salaa”, Ilikiä hykertelee.
Myös opetusministeri Tuula Haatainen on kiinnostunut Summasen taktiikasta. Hänen mielestään Suomen koulujärjestelmä ja erityisesti oppilaiden taidot saataisiin paremmin esille rautaisella otteella.
”Lapsille vaan suoraa huutoa, jos eivät osaa läksyjään. Ei tässä itsenäisiä oltaisi, jos aina siliteltäisiin päätä ja sanottaisiin, että voi voi kun meidän Martti nyt on vaan vähän hidas. Kilpailukykyä on lisättävä koulutuksen kautta”, Haatainen huutaa suu vaahdossa.

Read previous post:
Luther-säätiö: 1400-luku ei lopu koskaan

(TURKU) Suomen evankelisluterilaisen kirkon tiimoilta toimiva Luther-säätiö aloittaa sunnuntaina mittavan kampanjan tehdäkseen tavoitteensa tunnetuiksi kansan keskuudessa. Otsikkoihin säätiö alkujaan nousi...

Close