Kategoriat
Ulkomaat

Yhdysvallat lähestyy imaami Alin moskeijaa

(NAJAF) Yhdysvallat lähestyy edelleen shiiataistelijoiden tukikohtanaan pitämää imaami Alin moskeijaa Irakin Najafissa. Tektoniikan asiantuntijoiden mukaan lähestymisliike on tällä hetkellä noin 1,2 millimetriä sadassa vuodessa, mikä merkitsee sitä, että muutamien vuosimiljoonien kuluttua Yhdysvallat sijaitsee keskellä Najafia.
”Tietenkään tämä lähestyminen ei koske Kaliforniaa, joka San Andreasin siirroksen takia liikkuu päinvastaiseen suuntaan, ja jon muun Yhdysvaltojen saapuessa Najafiin suurinpiirtein Malesiassa”, toteaa professori Eino Laatta.
”Suuren saatanan”, niinkuin Iranin uskonnollinen johto USA:ta leikkisästi nimittää saapuminen keskelle tulenarkaa Lähi-itää merkitsee poliittisten analyytikkojen mukaan suurta muutosta alueen geopoliittisessa tasapainossa. Mahdollisena pidetään Irakin entistä selvempää liukumista Yhdysvaltojen valtapiiriin sekä vastakkainasettelun Iranin kanssa vain kiihtyvän.
”Hyvänä puolena on kuitenkin se, ettei tapahtuma-aikaan maapallolla kuljeskele enää kuin torakoita ja termiittejä, joten eivätköhän ne uskonnolliset nokkapokat jää aika lailla vähiin”, arvioi Laatta.

Read previous post:
Lipponen: Kutsu nahkurin orsille edelleen voimassa

(HELSINKI) Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen muistuttaa, että hänen muutama vuosi sitten esittämänsä kutsu tapaamisesta nahkurin orsilla on edelleen voimassa. Lipponen...

Close