Kategoriat
Kotimaa

Vanhasen kansanäänestyspäätös kerää kiitosta

(MANKKAA) Pääministeri Matti Vanhasen esitys, ettei Suomessa järjestetä EU:n uudesta perustuslaista kansanäänestystä kerää runsaasti kehuja eduskunnan käytävillä. Soraäänet ovat harvassa, ja päällimmäisenä tunteena on helpottunut huojennus siitä, ettei kansanedustajienkaan tarvitse tietää sopimuksen sisällöstä yhtikäs mitään.
”Luojan kiitos. Pelkäsimme jo ihan pirusti, että meidän pitäisi oikeasti ymmärtää, mistä sopimuksessa oikein on kyse ja vielä selittää se kansalle. Onneksi ei nyt tarvitse vaivautua. Äänestysnappia ajattelin painaa ihan vaan arpomalla”, sanoi jalat pöydälle nostanut Liisa Jaakonsaari (sd.).
Jaakonsaaren kanssa samoilla linjoilla oli kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz. Hän huomautti, että kokoomuslaiset havaitsivat jo kuukausia sitten, ettei kukaan ainakaan heidän kansanedustajistaan voisi tajuta sopimuksesta yhtään mitään, joten parempi, ettei eduskunta tee itsestään naurunalaista kansan silmissä.
”Saunan sytykkeeksihän se sopimusnivaska menee, ja siihen onkin aivan omiaan”, Zyskowicz lisää. Hänen mukaansa kokoomus äänestää yhtenä rintamana sopimuksen puolesta ”ja niin olisi tehty vaikka paperissa olisi sanottu mitä: kun se kerran ulkomailta asti tulee, ja Alex (Stubb) sanoo että se on ok ja resistance is futile, niin homma on meidän osalta selvä”.
Ainoastaan nurkasta häpeämästä aasinlakki päässään tavattu keskustan Mauri Pekkarinen on edelleen katkera Vanhasen ratkaisusta ja vaatii äänestystä. Keskustalähteiden mukaan syynä on se, että ”Mauri luuli rassukka että sopimuksesta pidetään syksyn aluksi pistokoe, ja tavasi sitä koko armaan kesän. Harmittaahan se varmasti.”

Read previous post:
Lastenpsykologi perää rehellisyyttä kasvatukseen

(TUKHOLMA) "Ihan huono. Perspektiivi on päin helvettiä, eikä värien käytöstä ole hajuakaan. Ja mitä nuo tapit tuossa on? Ei ainakaan...

Close