Kategoriat
Ulkomaat

Bush: Yhdysvallat lopettaa Aasian ja Euroopan miehityksen

(FORT LAUDERDALE) Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ilmoitti maanantaina, että maa aikoo lopettaa Euroopan ja Aasian miehityksen ”toistaiseksi”, ja vetää kyseisiä mantereita valvovat kymmenettuhannet sotilaansa pois. Joukot sijoitetaan uudelleen mm. Irakiin ja Afganistaniin ”jotta viimein saisimme ne rotankolot ajetuksi takaisin kivikauteen, jonne ne kuuluvat”, Bush taustoitti.
Yhdysvalloilla on nykyisin satojatuhansia sotilaita asemissa Euroopassa ja Aasiassa. Vahvistamattomien sotilaslähteiden mukaan joukkojen matkassa olisi myös paljon aseteknologiaa, jopa ydinaseita. Yhdysvallat on kuitenkin toistuvasti kiistänyt omistavansa ydinkärkiä tai pyrkivänsä niiden valmistamiseen.

Read previous post:
Vanhasen kansanäänestyspäätös kerää kiitosta

(MANKKAA) Pääministeri Matti Vanhasen esitys, ettei Suomessa järjestetä EU:n uudesta perustuslaista kansanäänestystä kerää runsaasti kehuja eduskunnan käytävillä. Soraäänet ovat harvassa,...

Close