Kategoriat
Talous

Valtiovarainministeriö toivoo maltillista tupoa

(YLÄLAUDE) Valtiovarainministeriö suosittaa työmarkkinaosapuolia maltilliseen palkkalinjaan syksyn tulopoliittisen kokonaisratkaisun riihessä. Rajuihin palkankorotuksiin, tai palkankorotuksiin yleensäkään ei ministeriön mielestä ole aihetta nykyisessä talouskehityksen vaiheessa, eikä juuri milloinkaan muutenkaan.
Ministeriö viittaa valtionhallinnon sisäiseen ohjeistukseen, jonka mukaan ”taloussuhdanteiden ollessa laskussa suositaan nollaratkaisua, mutta talouden kasvusuhdanteen aikana suositaan nollaratkaisua. Tasaisessa taloustilanteessa suositaan sen sijaan nollaratkaisua”.
”Nyrkkisääntönä on se, että vitut kellekään mitään lisää palkkaa makseta”, tiivistää ministeriön kolmannen kerroksen 50-senttisillä toimiva lausuntoautomaatti.
Automaatin mukaan tupolinjan tavoitteena on ennen kaikkea luoda osakeyhtiöille mahdollisimman suotuisa ympäristö, sillä ”villisti ja ennakoimatta heilahteleva kvartaalitalous on juuri sellainen jykevä peruspilari, jonka varaan hyvinvointi pitää rakentaa.”

Read previous post:
Radio Nova tiivistää soittolistojaan

(URJALA) Mainosradiokanava Nova aikoo karsia soittolistojaan, tiedotti yhtiö lauantaina. Karsimisen syynä on kanavan mukaan halu välttää monipuolisuutta, tuoreutta ja yllätyksellisyyttä....

Close