Kategoriat
Kotimaa

Tutkimus: Tony-nimi vie huonoille teille

(KARJAA) Mikä rakkaalle lapselle nimeksi? No ei ainakaan Tony, kieltävät tutkijat. Tampereen yliopiston itsestäänselvyyksien tutkimusinstituutin (ent. nollatutkimuksen huippuyksikkö) mukaan nomen est todellakin omen, ja ”Tony” vie lapsen väistämättä lavealle tielle.
”Poliisimurhaaja Tony Olsson, vankikarkuri Tony Palmroth, Tony Blair, Tony Halme”, kyllähän niitä riittää, selvittää raskaasti tatuoitu tutkija Tony Rothschild.
Rothschildin mukaan rikosnimikkeet vaihtelevat, mutta yleisimmin Tonyt syyllistyvät joko pahoinpitelyihin, huumausainerikoksiin, väkivaltarikoksiin tai politiikkaan, tai peräti näiden yhdistelmiin.
Tutkijoiden mielestä vanhempien pitäisi myös vältellä oudonkuuloisia nimiä, kuten ”Nuutti” tai ”Aurinko”, sillä heidän mukaansa on erittäin todennäköistä, että näin lapsesta tulee pitkätukkahippi tai ”joku muu saatanan vaihtoehtonuori”.
”Varminta olisi antaa kaikille pojille nimeksi Olavi tai Väinö ja tytöille Riitta tai Seija, niin kansakunnan eettinen pohja pysyisi turvattuna. Niillä nimillä lapsesta kasvaa kunnon oikeistokokkari, eikä mikään ammuttavaksi kelpaava hampuusi”, Rothschild ohjeistaa lävistyksiensä seasta.
Haastattelun lopuksi Rothschild havaitsee Lehden toimittajan suomenruotsalaiseen vivahtavan etunimen ja huomauttaa August-nimisten henkilöiden olevan pääsääntöisesti ”tyhmiä degenerantteja runkkareita”. Poistun paikalta vessan kautta.

Read previous post:
Yleisradio orjuuttaa työntekijöitään

Lehden saamien tietojen mukaan Suomen Yleisradio ei maksa työehtosopimuksen mukaista palkkaa läheskään kaikille työntekijöilleen. Esimerkiksi kuukauden työstä ei makseta kuukauden...

Close