Kategoriat
Talous

Makkosen talous nousussa

(TAMPERE) Pispalassa asuvan Kaapro Makkosen talous on noussut jyrkästi koko iltapäivän ajan. Nousun käynnisti Makkosen tien poskesta löytämä kymmenen euron seteli. Makkonen sai myös hieman yli kolme euroa palauttamistaan edellisen illan pulloista. Markkina-analyytikot eivät osaa vielä sanoa jatkuuko kasvu.
”Kyllä sitä on liian varhaista ryhtyä spekuloimaan. Kaikki riippuu nyt siitä, ostaako Makkonen heti pullon, vai käykö karhuamassa ensin velkojaan Koposelta,” analysoi Mandatum-pankin sijoitusneuvonnan päällikkö Antero Helasvuo.
”Makkosen talous nousi yhtä nopeasti viimeksi vappuna, kun humalainen insinööri intoutui työntämään hänelle setelin noin kavereille näyttääkseen. Tuolloin nopeaa nousua seurasi yhtä nopea lasku”, Helasvuo muistelee haikeana.
Niin tai näin, markkinat ilahtuivat selvästi Makkosen talouden kohentumisesta. Hex-indeksi ampaisi päivän lopuksi nousuun ja päätyi 6120 pisteeseen, mikä on korkein lukema yli vuoteen. Illan tapahtumat tulevat antamaan suuntaa sille, jatkuuko kasvu myös huomenna.

Heijastusvaikutukset voimakkaita

Makkosen talouden heilahteluilla on aina ollut laajempiakin seurauksia. Esimerkiksi naapurin Tanen jo useita tunteja jatkunut lasku saattaisi katketa, mikäli Kaapron onnistuu karhuta viiden euron saatavansa Koposelta. Kaikkiaan kaksikolla olisi tuolloin rahat jo pariin isoon leijonaan. Yhteistyöstä tosin vasta neuvotellaan.
Vaikutukset heijastuvat myös Makkosen iäkkääseen äitiin, joka saattaa tänään välttyä lainaamasta rahaa pojalleen. ”Kunpa ei olisi Kaapro pahuuden teillä tänään”, esitteli Daalia Makkonen omia toiveitaan pörssipäivän etenemisestä. Rauhallista sijoitusiltaa toivottiin myös Tampereen poliisissa.

Read previous post:
Tutkimus: Tony-nimi vie huonoille teille

(KARJAA) Mikä rakkaalle lapselle nimeksi? No ei ainakaan Tony, kieltävät tutkijat. Tampereen yliopiston itsestäänselvyyksien tutkimusinstituutin (ent. nollatutkimuksen huippuyksikkö) mukaan nomen...

Close