Kategoriat
Ulkomaat

Ranska toivoo Israelilta kovempia toimia antisemitististen rikosten ehkäisemiseksi

(PARIISI) Ranskan hallitus sekä presidentti Jacques Chirac vaativat yhteistuumin Israelin valtiolta entistä tiukempia toimia juutalaisvastisten eli antisemitististen rikosten kitkemiseksi. Chirac kertoi viikonloppuna korttipöydässä pitämässään puheessa olevansa syvästi huolestunut näiden nk. viharikosten määrän voimakkaasta kasvusta.
”Pommi-iskuja, rakettien ampumisia, hyökkäilyjä siirtokuntiin, tavallisten kansalaisten ahdistelua ja niin edelleen. Lista on järkyttävä. Israelin on toimittava juutalaisten suojaamiseksi tai saatamme ryhtyä pakotetoimiin”, vaati Chirac samalla, kun seinän takaa alkoi kantautua kummallista koputtelua.
Ranskassa asuu Euroopan suurin juutalaisyhteisö, ja Chirac sanoi olevansa valmis ankariinkin toimenpiteisiin heidän uskonveljiensä suojaamiseksi.
”Jos muu ei auta, niin näkemykseni on se, että Israelin juutalaisten pitäisi hetimiten muuttaa Ranskaan, jossa he ovat turvassa”, Chirac esitti täyskäden jälkeen. Seinän takaa kuului yhä outoja ääniä, kuin vasaran pauketta.
Toistaiseksi Ranska on kuitenkin vielä taipuvainen sovinnollisempiin ratkaisumalleihin. Chiracin mielestä on kuitenkin välttämätöntä, että Israel muuttaa politiikkaansa niin, ettei maassa asuva suuri juutalaisvähemmistö ole vaarassa.
”Ennen kaikkea Sharonin ja muiden juoksuhautoihin jämähtäneiden sotahullujen politiikkojen ja rabbien tulisi lopettaa palestiinalaisten päähänpotkiminen ja alkaa kohdella heitäkin kuin ihmisiä. Valittu kansa, ja kattia kanssa”, aloitti Chirac ennenkuin Mossadin kommandot hyökkäsivät läpi seinästä ja raahasivat avuttoman valtionpäämiehen mukaansa.

Read previous post:
Maanantain sähkeitä teiniksi

Hukassa -- Et siis ku, siis mä tarkotan et se sano, et tulis, mut kun ei se sit niinku kuitenkaan...

Close